IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 16:04   #1
Çevrimdışı
Salepli Pişmaniyeli Mini Tartlar


-- Sponsor Baglantı --


Tart pandispanyası için:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2, 5 çay bardağı un
Salepli krema için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
  • Pişmaniye ve fıstık
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlanmış mini tart kalıplarına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için, toz krem şanti ve dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz. Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz. Krema soğuyunca toz krem şantiyi ilave ederek 10 dakika çırpıyoruz. Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor. Korkmayın zira ben çok korktum. Ama dolapta bir kaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor. Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz. Bir kaç saat bekleyince krema donuyor adeta. Servis yapacağımızda çıkarıp, pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tart pandispanyası için:
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2, 5 çay bardağı un
Salepli krema için;
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yemek kaşığı salep
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 yemek kaşığı margarin
Üzeri için;
  • Pişmaniye ve fıstık
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlanmış mini tart kalıplarına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için, toz krem şanti ve dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz. Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz. Krema soğuyunca toz krem şantiyi ilave ederek 10 dakika çırpıyoruz. Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor. Korkmayın zira ben çok korktum. Ama dolapta bir kaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor. Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz. Bir kaç saat bekleyince krema donuyor adeta. Servis yapacağımızda çıkarıp, pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
mini, pişmaniyeli, salepli, tartlar

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pişmaniyeli Kestaneli Baton Pasta oneofgirl Pastalar 0 05 Eylül 2013 14:42
iPad Mini Türkiye'deİpad Mini Fiyatı ve özellikleri Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Aralık 2012 21:43
Pişmaniyeli Dondurma Tarifi Zen Diyet Tarifleri 0 23 Kasım 2012 17:44
Pişmaniyeli Soğuk Pasta. Sevda Pastalar 0 23 Kasım 2010 11:11
Sebzeli Tartlar YapraK Sebze Yemekleri 0 12 Nisan 2009 18:00