IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Mayıs 2014, 20:17   #1
Çevrimdışı
Muhallebili Kuru Midye Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamur malzemeleri

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı


Muhallebi Malzemeleri

2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi




Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın.
Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin.
İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok.
Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin.
üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Hamur malzemeleri

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 çay bardağı buğday nişastası
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu
1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz
Arasına serpmek için: Buğday nişastası
Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı


Muhallebi Malzemeleri

2.5 su bardağı süt
Yarım su bardağı un
3 yemek kaşığı şeker
1 yumurta
1 limon kabuğu rendesi




Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır?

Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın.
Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin.
Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin.
İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın.
Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın.
Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin.
Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok.
Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin.
üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün.
200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kuru, midye, muhallebili, tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Muhallebili Muska Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:52
Muhallebili İncir Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 05 Eylül 2013 15:24
Muhallebili Etimek Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:44
Midye Tatlısı N999 Tatlılar 0 21 Mayıs 2012 18:56
Muhallebili Elma Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:19