14 Mayıs 2014, 20:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Muhallebili Kuru Midye Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Hamur malzemeleri 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı zeytinyağı 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1 çay bardağı buğday nişastası 3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un Yarım paket kabartma tozu 1 silme(çok dolu olmayan)çay kaşığı tuz Arasına serpmek için: Buğday nişastası Üzeri için 150 gr. eritilmiş tereyağı Muhallebi Malzemeleri 2.5 su bardağı süt Yarım su bardağı un 3 yemek kaşığı şeker 1 yumurta 1 limon kabuğu rendesi Kuru Midye Baklava Nasıl Yapılır? Öncelikle muhallebiyi hazırlayın. Bunun için; Bütün malzemeleri tencereye alıp, çırpma teliyle iyice karıştırın. Ocağın altını yakıp pişene kadar karıştırın.Kaynamaya başladıktan sonra 2 dakika daha pişirmeye devam edin. Muhallebiyi soğumaya bırakın. Diğer tarafta hamurun sıvı malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştırın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 12 bezeye ayırıp, yuvarlayarak düzgün bezeler hazırlayın. Üzerini örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakın. Dinlenen bezeleri nişasta serperek küçük pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serperek üst üste koyun. En üste nişasta serpmeyin. 6 şarlı iki grup hamur elde edin. İlk hamur grubunu merdaneyle açarak yaklaşık 3 mm. kalınlığında açın. Kenardan başlayarak sıkıca rulo yapın. Ruloyu bir parmak kalınlığında dilimler halinde kesin. Her bir parçayı merdaneyle çok aşırı bastırmadan oval şekilde açıp, ortasına soğuyan muhallebiden 2 çay kaşığı kadar koyup poğaça kapatır gibi kapatın. Ağzına çok bastırmanıza gerek yok. Veya her bir parçanın ortasına elinizle bastırıp, üst resimde olduğu gibi içli köfte oyar gibi oyun ve küçük külahlar elde edin. İçine muhallebiden koyun ve tepsiye dizin. üzerlerine eritilmiş tereyağı veya normal yağ da olabilir fırçayla bolca sürün. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından alır almaz üzerine bolca pudra şekeri serpin. | |
|
Etiketler |
kuru, midye, muhallebili, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Muhallebili Muska Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:52 |
Muhallebili İncir Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:24 |
Muhallebili Etimek Tatlısı | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 02 Ağustos 2013 17:44 |
Midye Tatlısı | N999 | Tatlılar | 0 | 21 Mayıs 2012 18:56 |
Muhallebili Elma Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 07:19 |