IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 15 Mayıs 2014, 01:54   #1
Çevrimdışı
Süt Şerbetli Sünger Tatlısı(Şerbet-i Sütlü)


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER (Kek tarifinde; yağ, süt, yoğurt yok)
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu


ŞERBETİ
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti



Şerbet-i sütlü’nün Yapılışı

Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Pandispanya da olduğu gibi çok çırpmaya gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün. Ben kenarlarını yağlamadım.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.
Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz
Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün.
Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.


(alıntı)

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MALZEMELER (Kek tarifinde; yağ, süt, yoğurt yok)
4 Tepeleme yemek kaşığı şeker
4 Tepeleme yemek kaşığı un
4 Tepeleme yemek kaşığı irmik
4 Yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 Tatlı kaşığı limon suyu


ŞERBETİ
4 Su bardağı süt
1 Su bardağı şeker

ÜZERİ İÇİN
1 Su bardağı soğuk süt
1 Paket krem şanti



Şerbet-i sütlü’nün Yapılışı

Şekeri ve yumurtayı 30 saniye kadar çırpın. Pandispanya da olduğu gibi çok çırpmaya gerek yok. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve az yağlanmış tepsiye dökün. Ben kenarlarını yağlamadım.
180 derecelik önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Kek pişerken, şerbet için olan 1 bardak şekeri, 1 bardak sütün içinde ısıtarak eritin. Şeker eridikten sonra 3 su bardağı sütü de soğuk olarak ilave edin.
Kek fırından çıkar çıkmaz, soğuk şerbeti üzerine dökün. Kek sıcak, şerbet soğuk olacak.
2-3 dakika içinde kek bütün sütü çekiyor ama yerken sütü mutlaka hissediyorsunuz
Üzerine ister krem şanti, ister kendi yaptığınız bir kremayı dökün.
Tatlı bir gün beklerse çok daha güzel oluyor.


(alıntı)
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
sünger, süt, sütlü, tatlısıŞerbeti, şerbetli

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şerbetli Gül Tatlısı oneofgirl Tatlılar 1 02 Ağustos 2013 17:46
Sütlü Portakal Tatlısı Tarifi Sue Tatlılar 0 02 Ağustos 2012 14:54
Şerbetli Lor Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:10
Kolay Sünger Tatlısı yoSun Tatlılar 0 20 Mayıs 2012 00:50
Yeşil Şerbet efLatun İçkiler İçecekler 0 26 Ocak 2012 20:23