Sakızlı İrmik Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 paket pötibör bisküvi 1 litre süt 7 çorba kaşığı irmik 1 çay kaşığı dövülmüş damla sakızı 14 çorba kaşığı esmer tozşeker Sakızlı İrmik Tatlısı Yapılışı Süt, irmik, dövülmüş damla sakızı ve tozşekeri bir tencerede karıştırın. Orta ateşte, koyulaşana dek pişirin. Karışımın yarısını yuvarlak bir cam kalıba boşaltın. Üzerine blenderden geçirip un haline getirdiğiniz pötibör bisküvileri serpin (dilediğiniz miktarda serpebilirsiniz). Kalan muhallebiyi bisküvilerin üzerine yayın. Kaşığın tersiyle üzerini düzleyin. Buzdolabında iki saat bekletin. Dilimleyerek, yanında meyve dilimleriyle birlikte servis yapın. Aşçının notu: Bisküvileri ufak parçalara ayırıp, iki kat muhallebinin arasına serpebilirsiniz. Veya un haline getirdiğiniz bisküvileri muhallebiye doğrudan karıştırıp da kalıba dökebilirsiniz. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:21. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net