Batak Helvası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 su bardağı un Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı pekmez Batak Helvası Yapılışı SIVIYAĞI tencereye alıp üzerine unu ilave edin. Hafif ateşte, pembeleşene dek yaklaşık 15 dakika sürekli karıştırarak kavurun. Ayrı bir kapta pekmezi kaynatıp una ekleyin. 4 dakika daha pişirip ocaktan alın. Düz bir kalıba koyup, üzerini düzeltin. Dilimleyerek servis yapın Aşçının notu: Batak helvası,Ankara yöresine ait bir tatlıdır.Bu tatlıyı kaşık yardımıyla tepsiye yerleştirdiğinizde, “Kaşık Helvası” adını alır. Batak helvasının pekmez ölçüsünü artırdığınızda ise tatlıya “Tez geldi” denilir. sofra |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net