Jöleli Yaz Serinliği Tarifi Malzemeler 5 adet etimek 2 su bardağı süt 1 paket muzlu puding 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı tereyağı 1 paket vişneli jöle 1 su bardağı sıcak su 1 su bardağı soğuk su 10 adet çilek 3 adet muz Jöleli Yaz Serinliği Yapılışı Pudingi, sütü, yumurta ve tereyağını bir tencereye alın. Orta hararetli ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Vişneli jöleyi de sıcak suda eritip, soğuk su ekleyin. Tercihen cam pasta kabının tabanına etimekleri dizin ve az miktarda sıcak su ile ıslatın. Bu arada pişen pudingi etimeklerin üzerine yayın ve soğumaya bırakın. Üzerine çilek ve muz dilimleri dizin. Vişne jöleli karışımı yavaşça kenarlarından akıtın ve üzerine gezdirin. Buzdolabında 3-4 saat beklettikten sonra, dilimleyerek servis yapın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:59. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net