Çikolatalı Tulumba Tatlısı 2 su bardağı su, 100 gram margarin 2 su bardağı un, 4 adet yumurta 1 tatlı kaşığı irmik 1 tatlı kaşığı nişasta Bir tutam tuz Şerbeti için: 4 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su, 1 dilim limon Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: Bitter çikolata Hindistancevizi, toz antepfıstığı ÖNCELİKLE şerbeti için tozşeker, su ve limonu tencereye alıp, şeker eriyene kadar karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon dilimlerini içinden çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. Su, margarin ve tuzu bir tencereye alıp, margarin eriyene kadar ısıtın. Unu ilave edin ve tahta bir kaşıkla 5 dakika karıştırarak pişirin. Tencereyi ocaktan alıp, karıştırarak ılınmasını sağlayın. Ardından yumurtaları tek tek kırarak karışıma yedirin. İrmik ve nişastayı ekleyip, karıştırın. Tırtıklı ağzı olan sıkma torbasına karışımı boşaltın ve soğuk yağa şekil vererek sıkın. Daha sonra ocağın altını yakın ve tatlıları önlü arkalı kızartın. Kalan hamuru da aynı şekilde hazırlayın (hamuru kızartacağınız yağın her seferinde soğuk olması gerekiyor). Kızaran tatlıları soğuk şerbetin içine atın ve birkaç saniye sonra kevgir yardımıyla şerbetten çıkarın. Tatlılar üzerlerindeki şerbeti çekip soğuduktan sonra, bir uçlarını benmari usulü erittiğiniz bitter çikolata, hindistancevizi ya da toz antepfıstığına bulayarak servis yapın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:01. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net