Fındıkzade Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 4 yumurta 1 su bardağı hindistan cevizi 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı toz fındık 1 su bardağı un 1 su bardağı ayçiçek yağı kabartma tozu vanilya ŞERBETİ 1,5 su bardağı su 1 su bardağı su Birkaç damla limon suyu ÜZERİ İÇİN Kaymak tadında krem şanti ( kutudan 2 poşet çıkar 1 tanesi kullanılıcak ) Tarif Öncelikle yumurta ve şeker çırpılır. Ardından un , hindistan cevizi , sıvıyağ , fındık tozunun 3/4 'ü harca katılır ve çırpılmaya devam edilir. Harç yağlanmış büyük boy borcama dökülür , 180 derece fırında pişirilir. Krem şanti pakette belirtilen tarife göre hazırlanır , buz dolabında bekletilir. Şerbet ılıntıktan sonra tatlıya dökülür. Üstüne krem şanti yayılır. En üste ayırmış olduğumuz fındık tozu serpilerek servis yapılır. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net