10 Ekim 2014, 21:59 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Balparmak Tatlısı Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler Yarım paket margarin Yarım su bardağı sıvı yağ Yarım su bardağı şeker 1 yumurta 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Üzeri için: Yaklaşık 1 su baradağı irmik Şerbet için 3 su bardağı su 2 su bardağı şeker Tarif Hamurumuza başlamadan önce su ve şeker özleşene kadar kaynatılır. Soğuması için bir kenara alınır. Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hamura ister parmak şeklinde isterseniz benim yaptığım gibi şekil verdikten sonra eller yağlanıp eldeki yağın hamura geçmesi sağlanır. Daha sonra hamurumuz, bir tabağın içine koyulmuş irmiğe her tarafı bulanarak yağlanmı fırın tepsisine biraz aralıklı sıralanır. Önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri pembeleşene kadar pişirilir. Pembeleşmeye başlayınca hemen fırından alın çünkü çok çabuk kararan bir yapısı var. Hamur fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet dökülür.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ | |
|
Etiketler |
balparmak, tatlısı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | Konuyu değerlendir |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rum Tatlısı | Zen | Tatlılar | 0 | 04 Aralık 2012 15:04 |
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 1 | 09 Ağustos 2012 13:52 |
Fış Fış Tatlısı | Ay | Pastalar | 0 | 31 Temmuz 2012 12:54 |
Portakallı Lor Tatlısı - Oktay Usta Portakallı Lor Tatlısı | Liaaa | Tatlılar | 0 | 08 Mart 2012 15:41 |
Şam İşi Tatlısı | YapraK | Tatlılar | 0 | 12 Nisan 2009 18:15 |