Vişneli Irmik Tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 kg süt 9 yemek kasigi irmik 10yemek kasigi seker 50 gr margarin 1 paket vanilya İsteğe göre Hindistan cevizi Vişneli Sos İçin : 2 bardak vişne suyu 2 kaşık nişasta 2-3 kaşık şeker Tarif Sütü tenceremize alıp üzerine irmiğimizi ve şekerimizi ekleyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. İyice piştikten sonra indirmeye yakın margarini ve vanilyayı ekleyip altını kapatalım. Islattığımız borcama döküp soğuması için kenara bırakalım. Bir yandan da 2 bardak vişne suyunu bir başka tencereye alıp üzerine 2 kaşık nişasta ekleyip şekerini de koyup koyu kıvama gelinceye kadar ocakta pişirelim. Koyulaşınca irmiğin üzerine döküp soğumasını bekleyelim. İsteğe göre üzerine hindistan cevizi döküp servis yapalım. Not: Bu tarifi vişne suyu yerine, portakal suyu, elma suyu, karışık nektar yani istediğiniz tüm meyve sularıyla yapabilrsiniz. Afiyet bal şeker kaymak olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net