IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




2Beğeni(ler)
  • 1 Post By Violent
  • 1 Post By Seyra

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Kasım 2014, 16:37   #1
Çevrimdışı
Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri


-- Sponsor Baglantı --


Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri, 2014 Aşure Tarifleri, Resimli Aşure tarifleri, Aşure Nasıl Yapılır?, Aşure tarifi, Aşure Tarifleri

Aşure zamanı geldi çattı birbirinden değişik aşure tariflerine İF farkıyla ulaşabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarımşar su bardağı nohut ve kurufasulye
    14 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1’er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
    1 su bardağı kuruüzüm
    4 çorba kaşığı kuşüzümü

    Üzerine: Nar taneleri
    Kıyılmış antepfıstığı
    Tarçın
Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğday, nohut ve kurufasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine tozşeker, nohut, kurufasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antepfıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

*

Saray Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    10 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    150 gram kuru incir
    100 gram kuru kayısı,
    100 gram tatlı badem
    100 gram kuruüzüm
    1 tatlı kaşığı tuz
    50 gram kuşüzümü
    50 gram dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı gül suyu
    Süslemek için:
    Nar taneleri,
    fındık,
    kuşüzümü,
    badem,
    antepfıstığı

Saray Aşuresi Yapılışı

BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudugeceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


*


Girit Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
    20 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    Bir buçuk su bardağı kuru incir
    1 adet portakalın kabuğu
    1 çay kaşığı tarçın
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 çorba kaşığı badem
    1 çay bardağı konserve mısır
    1 su bardağı kuru bakla
    Süslemek için:
    1 adet portakalın kabuğu
    3 çorba kaşığı nar tanesi


Girit Aşuresi Yapılışı

AŞURELİK buğdayı yıkayıp üzerine suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün ocağa oturtup, buğdaylar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Diğer taraftan dolmalık fıstık ve bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ayrı ayrı kavurup kenara alın. Baklayı dağılmayacak şekilde haşlayın, süzüp kenara alın. İncirleri küp doğrayıp dağılmayacak şekilde haşlayıp kenara alın. Aşurelik buğday haşlanınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle bastırarak süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Posasını atın. Tencereye tozşekeri ekleyip ocağa oturtun. Nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp üzerine ekleyin. Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını temizleyip ince kıyın. Mısır, portakal kabuğu, badem ve dolmalık fıstıkları aşureye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp üzerine baklaları da ekleyin. 5 dakika birlikte kaynatıp ocaktan alın. İncir ve tarçını ilave edip karıştırın. Kaplara döküp üzerini portakal kabukları ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Bu arada aşurenin üzerine susam serperek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.


*

Antep Usulü Aşure Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Tuz
    Yarım su bardağı kurufasulye
    1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
    Fıstık,
    ceviz,
    badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gül suyu
    1 adet portakal
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    Kestane
    Nar taneleri
    Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğdayı geceden bir-iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin ama suyunu dökmeyin, sonrasında gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb. koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küp olarak doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken, bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, çünkü muhallebidendaha suluca olmalı! Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kez kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Balı, rendelenmiş portakal kabuğu ve gül suyunu koyun. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.







Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri, 2014 Aşure Tarifleri, Resimli Aşure tarifleri, Aşure Nasıl Yapılır?, Aşure tarifi, Aşure Tarifleri

Aşure zamanı geldi çattı birbirinden değişik aşure tariflerine İF farkıyla ulaşabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarımşar su bardağı nohut ve kurufasulye
    14 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1’er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
    1 su bardağı kuruüzüm
    4 çorba kaşığı kuşüzümü

    Üzerine: Nar taneleri
    Kıyılmış antepfıstığı
    Tarçın
Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğday, nohut ve kurufasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine tozşeker, nohut, kurufasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antepfıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

*

Saray Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    10 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    150 gram kuru incir
    100 gram kuru kayısı,
    100 gram tatlı badem
    100 gram kuruüzüm
    1 tatlı kaşığı tuz
    50 gram kuşüzümü
    50 gram dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı gül suyu
    Süslemek için:
    Nar taneleri,
    fındık,
    kuşüzümü,
    badem,
    antepfıstığı

Saray Aşuresi Yapılışı

BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudugeceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


*


Girit Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
    20 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    Bir buçuk su bardağı kuru incir
    1 adet portakalın kabuğu
    1 çay kaşığı tarçın
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 çorba kaşığı badem
    1 çay bardağı konserve mısır
    1 su bardağı kuru bakla
    Süslemek için:
    1 adet portakalın kabuğu
    3 çorba kaşığı nar tanesi


Girit Aşuresi Yapılışı

AŞURELİK buğdayı yıkayıp üzerine suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün ocağa oturtup, buğdaylar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Diğer taraftan dolmalık fıstık ve bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ayrı ayrı kavurup kenara alın. Baklayı dağılmayacak şekilde haşlayın, süzüp kenara alın. İncirleri küp doğrayıp dağılmayacak şekilde haşlayıp kenara alın. Aşurelik buğday haşlanınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle bastırarak süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Posasını atın. Tencereye tozşekeri ekleyip ocağa oturtun. Nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp üzerine ekleyin. Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını temizleyip ince kıyın. Mısır, portakal kabuğu, badem ve dolmalık fıstıkları aşureye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp üzerine baklaları da ekleyin. 5 dakika birlikte kaynatıp ocaktan alın. İncir ve tarçını ilave edip karıştırın. Kaplara döküp üzerini portakal kabukları ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Bu arada aşurenin üzerine susam serperek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.


*

Antep Usulü Aşure Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Tuz
    Yarım su bardağı kurufasulye
    1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
    Fıstık,
    ceviz,
    badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gül suyu
    1 adet portakal
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    Kestane
    Nar taneleri
    Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğdayı geceden bir-iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin ama suyunu dökmeyin, sonrasında gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb. koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küp olarak doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken, bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, çünkü muhallebidendaha suluca olmalı! Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kez kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Balı, rendelenmiş portakal kabuğu ve gül suyunu koyun. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.







  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 08 Kasım 2014, 20:30   #2
Çevrimdışı
Cevap: Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri




En sevdiğim tatlılardan biridir.Annem de çok güzel yapar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
aşure, değişik, tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Aşure ne demektir. Seyra Dini Sözlük 0 15 Ekim 2014 18:53
Aşure (3 tarif) Zen Tatlılar 2 07 Kasım 2012 21:58
Susamlı aşure (manisa) Sır Yöresel Yemekler 0 23 Ocak 2011 00:06
aşure KraLiSHE Tatlılar 0 13 Nisan 2009 18:29
Aşure KraLiSHE Tatlılar 0 22 Mart 2009 01:20