Mandalinalı İrmik Helvası Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler Jöle için: Yarım su bardağı + 5 çorba kaşığı mandalina suyu Bir buçuk çorba kaşığı tozşeker 2 adet yaprak jelatin Yeteri kadar buzlu su İrmik helvası için: 2 su bardağı mandalina suyu 2 çorba kaşığı tozşeker 1 çay bardağı irmik 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 adet mandalina Mandalinalı İrmik Helvası Yapılışı JÖLE için mandalina suyu ve tozşekeri kaynatın. Yaprak jelatini buzlu suda yumuşatın. Suyun içinden alıp, mandalina suyuna ilave edin ve karıştırın. Jöleli karışımı bir kabın içine 2 cm kalınlığında dökün. Donması için dinlendirin. İrmik helvası için mandalina suyu ve tozşekeri tencereye alıp, karıştırarak kaynatın. Diğer taraftan tereyağını bir tencerede eritip, irmiği rengi dönene dek kavurun. Üzerine kaynayan tozşekerli mandalina suyunu ilave edip, 30 saniye karıştırarak pişirin. Mandalinaları dilimleyip, zarlarını temizleyin. Karışıma ekleyip, hafif karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika dinlendirin. Helvayı bir tepsiye 2 cm kalınlığında yayın. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Servis için irmik helvası ve jöleden kalıp yardımıyla yuvarlaklar çıkarın. Sıra ile irmik helvası ve jöleyi 4 kat olacak şekilde üst üste yerleştirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın. |
Cevap: Mandalinalı İrmik Helvası Tarifi @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] rekorumuzu mandalinalı irmik helvasıyla kutlayabiliriz, ne hale düştük. :( |
Cevap: Mandalinalı İrmik Helvası Tarifi Bütün zaferler mandalinaya. ;(( |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:27. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net