IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Çıtır Muz Tarifi (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/677327-citir-muz-tarifi.html)

Cappy 01 Şubat 2015 17:59

Çıtır Muz Tarifi
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler

  • 200 gr. Kadayıf
  • 3 adet Muz
  • Bal
  • Ayçiçek Yağı
Yapılışı




Muzların her birini 3 parçaya ayırın ve parçaların etrafına dolma sarar gibi dikkatlice kadayıf sarın.
•Sararken kadayıfı avucunuzun içinde çevirin ve biraz bastırın.
•Bir tabağa koyduğunuz ayçiçek yağı ile avucunuzu yağlayarak sarma işlemini kolaylaştırabilir hem de kadayıfın daha çıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
•Fakat elinizdeki topu çok bastırmayın, bastırırsanız muz heba olabilir.
•Bu esnada 1-2 parça muz kullanılamaz hale gelebilir; ama nefis bir tatlıya ulaşmak için bu ufak bir bedel, endişelenmeyin.
•Sonrası bisiklet sürmek gibi gelecektir.
•Muzları hazırladıktan sonra, servis yapacağınız zamana kadar buzdolabında üzerleri kapalı bir şekilde bekletin.
•Servis yapmadan 5 dakika evvel çıkartıp, kızdırdığınız ayçiçek yağında (içine atacağınız parçanın tamamı yağın altında kalabilecek derinlikte yağ koyun) 1-2 dakika çevirerek pişirin.
•Kızgın olduğundan emin olmak için, bir parça kadayıfı yağa atabilirsiniz, iyice cızırdıyorsa tamam demektir.
•Kadayıflı muz parçalarının renkleri hafif değişip fotoğraftaki hale geldiklerinde istenen kıvama ulaşmış olacaksınız.
•Önceden peçete koyduğunuz bir tabağa aktarıp yağını alın.
•Sonra servis tabağına koyun ve üzerinde veya yanında balla servis edin.

Afiyet Olsun...

ArsenLupen 11 Ağustos 2015 14:19

Cevap: Çıtır Muz Tarifi
 
Buna Hayır Demem :)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:35.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net