Kat Kat Peynirli Tatlı Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler
100 gr yani yarım paket kremayı kabarana kadar El blender’ıyla iyice çırpın. Kremanın iyice kabarması için buzdolabından hemen alıp, soğukken çırpmak önemli. 100 gr, yarım paket labne’yi ve 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip , çırpmaya devam edin. Böylece içi güzel, havayla dolu bir krema olacak. 2 avuç fındığı havanda dövün, iri parçalar da kalacak şekilde dövün ve yaklaşık 1 avuç fındığı kremaya ekleyin. Geri kalan 1 avuç fındığı da yağını çıkartıp, lezzetini versin diye iyice dövün ve kremaya ekleyip, katlaya katlaya karıştırın. Servis edeceğiniz kaplara elinizle kırdığınız 3’er adet kremalı fındıklı gofret ve üzerine 1 parmak kadar kremadan koyun. Son katman olarak isterseniz reçel koyabilirsiniz ama ben bu tatlı için mevsimi de gelen taze meyvelerden kirazı seçtim. Arzu ederseniz üzerine biraz çikolata rendeleyebilirsiniz, o da çok yakışıyor. Kat kat peynirli pratik tatlınız hazır. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net