Balkabağı Tatlısı Malzeme Listesi 3 kg balkabağı 1 kg toz şeker 300 gr fındık tozu 1 paket petibör bisküvi 1 paket krem şanti 1 su bardağı soğuk süt Hazırlanışı Adım 1 Balkabağımızı geniş bir kaba dizip üzerine tozşeker serpiyoruz. Kısık ateşte yumuşayana dek pişirip, eziyoruz. Adım 2 İçine fındık tozu serpip karıştırıyoruz. Bu karışımı üçe bölüyoruz. Adım 3 Orta ebatta bir tepsiye bir kat balkabağı yayıp bir sıra bisküvi diziyoruz. Üzerine tekrar balkabağı ilave ediyoruz.Tatlımız 3 sıra halinde hazırlandıktan sonra en son katmana krem şanti ve süt ile çırpılmış olan karışımımızı sürüyoruz. Adım 4 Tatlımızın üzerini spatula ile düzgün bir şekle getirdikten sonra 2 saat buzdolabında bekletiyoruz. Servise hazır olarak dilimleyerek sunabiliriz. Püf Noktası 2 saat buzdolabında mutlaka bekletmeliyiz. İsteğe bağlı üzerine şam fıstığı ve hindistan cevizi ilave edilebilir. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net