IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Mart 2016, 18:58   #1
Çevrimdışı
4 Baharatlı Armut Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
• 3 adet armut
• 400 ml elma suyu
• 3-4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet portakal
• 1 adet çubuk vanilya
• 2-3 adet yıldız anason
• 2-3 adet çubuk tarçın
• 4-5 adet karanfil

Hazırlanışı
Armutların kabuklarını soyun ama sapları kalsın. Altlarını da düz durabilecekleri şekilde kesin. Portakalın kabuğunu ince şeritler halinde rendeleyin. Elma suyunu tencereye koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin. Şeker, portakal kabukları, çubuk vanilya, yıldız anason, çubuk tarçın ve karanfil tanelerini ekleyin. Şeker eriyince armutları tencereye koyun. Sertliklerine göre 12-15 dakika arasında pişirin. Armutlar çatal ucu girecek kadar pişirilmeli, aşırı yumuşak olmamalı. Armutlar pişince tencereden alın. Sos koyulaşıp yarı yarıya suyunu çekene kadar ateşte bırakın. Armutların üzerine de sosu gezdirin ve baharatlarla beraber servis edin. Dilerseniz vanilyalı dondurma veya soğuk kremayla da sunabilirsiniz.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
• 3 adet armut
• 400 ml elma suyu
• 3-4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 adet portakal
• 1 adet çubuk vanilya
• 2-3 adet yıldız anason
• 2-3 adet çubuk tarçın
• 4-5 adet karanfil

Hazırlanışı
Armutların kabuklarını soyun ama sapları kalsın. Altlarını da düz durabilecekleri şekilde kesin. Portakalın kabuğunu ince şeritler halinde rendeleyin. Elma suyunu tencereye koyun. Vanilya çubuğunu uzunlamasına ikiye kesin. Şeker, portakal kabukları, çubuk vanilya, yıldız anason, çubuk tarçın ve karanfil tanelerini ekleyin. Şeker eriyince armutları tencereye koyun. Sertliklerine göre 12-15 dakika arasında pişirin. Armutlar çatal ucu girecek kadar pişirilmeli, aşırı yumuşak olmamalı. Armutlar pişince tencereden alın. Sos koyulaşıp yarı yarıya suyunu çekene kadar ateşte bırakın. Armutların üzerine de sosu gezdirin ve baharatlarla beraber servis edin. Dilerseniz vanilyalı dondurma veya soğuk kremayla da sunabilirsiniz.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
4 baharatli armut tatlisi tarifi, armut tatlisi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Pekmezli Armut Tatlısı Tarifi oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:51
Armut kompostosu Burce İçkiler İçecekler 0 23 Mart 2012 02:46
1,5 kiloluk dev armut! pyracantha Esrarengiz Olaylar 1 02 Kasım 2010 09:27
Şantili Armut Tatlısı YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:11