IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2016, 23:30   #1
Çevrimdışı
Fiyonk tatlısı


-- Sponsor Baglantı --


Fiyonk tatlısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
8 çay bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Şerbeti için
800 g toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
İri kırılmış ceviz


Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk şekli verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.
Fiyonk tatlısı



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
2 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
8 çay bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Şerbeti için
800 g toz şeker
2.5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
İri kırılmış ceviz


Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu bir sos tenceresinde kaynatın. Şeker tamamen eriyince limon suyunu ilave edip 7-8 dakika daha kaynatın. Daha sonra şerbeti ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamuru için yoğurt, yumurta ve tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. İrmik, kabartma tozu ve unu ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerine alın. Bir merdane yardımıyla açarak şeritler kesin. Şeritleri tekrar keserek dikdörtgen parçalar elde edin. Dikdörtgenleri ortadan sıkıştırarak fiyonk şekli verin. Fiyonk hamurları ısıttığınız ayçiçek yağında kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Hamurları soğuyan şerbetin içine atarak 3-4 dakika bekletin. Süzerek bir servis tabağına alın. Üzerini toz Antep fıstığı ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
fiyonk tatlisi, fiyonk tatlisi tarifi, tatli, tatli tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fiyonk Tatlısı Tarifi Sevda Tatlılar 0 01 Ağustos 2012 23:04
Aksesuarda Fiyonk - 2012 Moda Tepeden, Tırnağa Fiyonk Sevda Ah Kadınlar 0 16 Aralık 2011 11:08
Çantada Fiyonk Afrodit Ah Kadınlar 0 03 Eylül 2010 17:31
Fiyonk Modası Kralice Ah Kadınlar 0 31 Mayıs 2008 14:11