IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2016, 23:32   #1
Çevrimdışı
Frambuaz soslu kızarmış lokma


-- Sponsor Baglantı --


Frambuaz soslu kızarmış lokma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 su bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Servis için
Frambuaz sos


Hazırlanışı:
Süt, su, sızma zeytinyağı, toz şeker ve tuzu bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya esansı ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar silikon bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın. Karışım ılındıktan sonra bir sıkma torbasına doldurun. Küçük yuvarlaklar sıkın ve kızgın ayçiçek yağında renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir karıştırma kabında karıştırın ve hamurlar sıcakken bu karışıma bulayın. Yanında frambuaz sosla sıcak servis yapın.
Frambuaz soslu kızarmış lokma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 su bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Servis için
Frambuaz sos


Hazırlanışı:
Süt, su, sızma zeytinyağı, toz şeker ve tuzu bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya esansı ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar silikon bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın. Karışım ılındıktan sonra bir sıkma torbasına doldurun. Küçük yuvarlaklar sıkın ve kızgın ayçiçek yağında renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir karıştırma kabında karıştırın ve hamurlar sıcakken bu karışıma bulayın. Yanında frambuaz sosla sıcak servis yapın.
__________________
Ponçik kızını bekleyen tatliş bir hatun..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
frambuaz soslu lokma, tatli, tatli tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çikolata Soslu Kızarmış Muz Seyra Tatlılar 0 21 Ağustos 2014 18:48
İspanyol Mutfağı'ndan Kızarmış Kalamar, Kızarmış Biber Sosu İle Elysian Dünya Mutfakları 2 25 Mayıs 2014 13:16
Frambuaz Soslu Mascarpone Elysian Tatlılar 0 12 Mart 2014 10:02
Frambuaz Reçeli Zen Reçel Tarifleri 0 03 Kasım 2012 19:58
Frambuaz Şerbeti YapraK İçkiler İçecekler 0 22 Mart 2009 21:50