IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 01 Mayıs 2018, 23:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Etimek Tatlısı Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Serbeti için:

1,5 su bardagi seker
2 su bardagi su
Muhallebisi için:

1 litre süt
6 yemek kasigi seker
1 paket vanilya
1 yemek kasigi tereyag
6 yemek kasigi un
2 yemek kasigi misir nisastasi
Üzeri için:

1 paket krem santi
1 su bardagi süt (200ml)
Ceviz ya da Antep fistigi
Yapilisi:
2 su bardagi sicak su ile 1,5 su bardagi sekeri minik bir tencereye alarak kaynattim. Kaynamaya basladiktan 5-6 dk. sonra altini kapatarak. Serbeti 10 dk kadar beklettim.

Eger serbeti karamelize edilmis istiyorsaniz önce sekeri tencerede kavurun videoda anlatildigi gibi üzerine su ekleyerek serbeti hazirlayabilirsiniz.

Bu arada da genisçe bir borcama 12 tane etimegi güzelce siraladim. Kepçe yardimi ile serbeti etimeklerin her yerine gelecek sekilde dagittim. Etimekler islanirken hemen muhallebiyi hazirlamaya basladim.

Tarifin aslinda malzemeler 750ml süte göre verilmisti ama ben tepsim genis oldugu için 1 litre süt ile hazirladim. Eger sizde küçük bir tepsiye yapiyorsaniz etimek sayisina göre malzemenizi ayarlayabilirsiniz.

1 litre sütün içine vanilya ve tereyag hariç tüm muhallebi malzemelerini ekledim ve iyice çirptiktan sonra kaynayana kadar karistirarak muhallebiyi hazirladim. Kaynamaya basladiktan sonra vanilya ve tereyagi ilave ederek 2-3 dk kadar daha karistirdim ve ocagi kapattim. Muhallebi 5 dakika kadar dinlendikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yüzeyini düzelttim.

Krem santiyi tatlinin üzerine dökmeden önce iyice sogumasi için tatliyi beklemeye aldim. Eger muhallebinin sogumasini beklemezseniz krem santi eriyerek kötü bir görüntü olusturur bu nedenle sogudugundan emin olmadan krem santiyi eklemeyin.

Soguyan tatlinin üzerine 1 su bardagi süt ile hazirladigim krem santiyi hazirlayarak sürdüm. Üzerini streç film ile kapatarak buz dolabina kaldirdim.

Bu tatliyi bir gün buzdolabindan beklettikten sonra servis etmelisiniz. Üzerine tercihinize basli olarak ceviz ya da antep fistigi serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

__________________
Kuşlar , Ağaçlar , Böcekler .. La La La La Laaaa
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
etimektatlısı, tatlı, yemektarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etimek Tatlısı Lilith İF'den Özgün Tarifler 0 21 Eylül 2014 15:50
Muhallebili Etimek Tatlısı oneofgirl Tatlılar 0 02 Ağustos 2013 17:44
Diyet Etimek Tatlısı Zen Diyet Tarifleri 0 19 Kasım 2012 14:40
Diyet Etimek Tatlısı Ay Pastalar 5 02 Ekim 2010 18:16
Etimek Tatlısı Kralice Tatlılar 1 12 Mart 2009 06:59