IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Sanem

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Kasım 2018, 16:55   #1
Çevrimdışı
Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi


-- Sponsor Baglantı --


İpeksi, damla sakızlı muhallebisi, bal kabaklı enfes katlarıyla bir tatlıda bolca lezzet bulunduran Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi tarifimizi mutlaka deneyin. Bayılacaksınız!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler:

1 dilim bal kabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi malzemeleri:
100 gram tereyağı
1/2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet dövülmüş damla sakızı
1 tatlı kaşığı vanilin
Üzeri için:
Bal kabağı püresi
Ceviz içi


Yapılışı:

Bir tencereye dilimlenmiş bal kabağını, toz şekeri ve suyu ekleyerek bal kabakları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra püre kıvamına gelene kadar blender'dan geçirin.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu 2-3 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca dövülmüş damla sakızını ve vanilini ekleyin.
Muhallebi 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika mikserle güzelce çırpın.
Muhallebi ve püre soğuduktan sonra, kaplara muhallebi ve bal kabağı püresi olmak üzere kat kat ekleyin.
Üzerini çekilmiş ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.




Afiyet Olsun
İpeksi, damla sakızlı muhallebisi, bal kabaklı enfes katlarıyla bir tatlıda bolca lezzet bulunduran Bal Kabaklı Damla Sakızlı Muhallebi tarifimizi mutlaka deneyin. Bayılacaksınız!






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.






Malzemeler:

1 dilim bal kabağı
2 yemek kaşığı toz şeker
2 su bardağı su
Muhallebi malzemeleri:
100 gram tereyağı
1/2 su bardağı un
2,5 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 adet dövülmüş damla sakızı
1 tatlı kaşığı vanilin
Üzeri için:
Bal kabağı püresi
Ceviz içi


Yapılışı:

Bir tencereye dilimlenmiş bal kabağını, toz şekeri ve suyu ekleyerek bal kabakları iyice yumuşayana kadar haşlayın. Haşlandıktan sonra püre kıvamına gelene kadar blender'dan geçirin.
Ayrı bir tencerede tereyağı ve unu 2-3 dakika orta ateşte kavurun.
Üzerine sütü ve şekeri ekleyerek karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayınca dövülmüş damla sakızını ve vanilini ekleyin.
Muhallebi 1-2 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 10 dakika mikserle güzelce çırpın.
Muhallebi ve püre soğuduktan sonra, kaplara muhallebi ve bal kabağı püresi olmak üzere kat kat ekleyin.
Üzerini çekilmiş ceviz, fındık veya antep fıstığı ile süsleyin.




Afiyet Olsun
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
balkabaklı muhallebi, damla sakızlı muhallebi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Damla Sakızlı Şekerpare AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:36
Damla Sakızlı Ahtapot Seyra Deniz Ürünleri 0 06 Eylül 2014 23:40
Balkabaklı Sakızlı Muhallebi Tarifi Elysian Tatlılar 0 24 Haziran 2014 10:16
Damla Sakızlı Muhallebi Diyet Tatlı Tarifi Zen Diyet Tarifleri 0 22 Kasım 2012 23:41
Sakızlı Muhallebi Zen Tatlılar 0 06 Kasım 2012 18:11