KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler 1 ekmek kadayıfı (600 gr) 2 kg toz şeker 10 su bardağı 1 tatlı kaşığı limon suyu 200 gr kaymak Üzeri için Kaymak Toz Antep fıstığı Kaymaklı ekmek kadayıfı Nasıl Yapılır Ekmek kadayıfını geniş kenarlı bir tepsiye yerleştirin. Suyu ilave edip üzerine temiz bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca suyunu süzdürüp, temiz bir mutfak beziyle fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker ile limon suyunu iki dakika kaynatın. Ocaktan alıp kadayıfın üzerine gezdirerek dökün. Kısık ateşte, ara ara kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatın. Kaymak ve toz Antep ıstığı ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sabah sabah yapılırmı bu şimdi :) |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Bayilirim. Bir bu bir de kaymakli kunefe en sevdigim. |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Alıntı:
Alıntı:
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hanımefendi evet bende çok severim künefeyi çok mersi . :hahah::hahah::hahah: |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Alıntı:
Öyle Buyrun ikram edim dersen adresi ver Ben almaya gelirim :hahah: |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Alıntı:
|
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Alıntı:
|
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Rejim'i bırakıyorum :D |
Cevap: KAYMAKLI EKMEK KADAYIFI Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:36. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net