IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Şubat 2019, 02:55   #1
Çevrimdışı
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğut
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Un
Açmak için;

Un
Nişasta
İç Harcı için;

Ceviz ( çekilmiş)
Üzeri için;

Sıvıyağ
Şerbeti İçin;

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
5-6 damla limon
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ilave ediyoruz.
Hazırlanan hamuru 10 dk üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz.
Bu arada hamur dinlenirken şerbeti hazırlıyoruz (şerbetin olduğunu anlamak için tencerenin kenarları şekerlenmişse olmuş demektir, eğer söylediğim gibiyse limon damlatıp bir kaç dakika kadar daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Ardından dinlenmiş hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine nemli bezimizi örtüyoruz.
Bir bezeyi alıp açmak için hazırladığımız un ve nişasta karışımı ( yarı yarıya karıştırıyoruz ) ile açıyoruz.
Açtığımız bir bezeyi ortadan ikiye kesip yarısına ceviz serpip ince oklavayla sarıp, sardığımız yufkayı iki tarafından tutup ortaya doğru büzüyoruz ve yağlanmamış tepsiye diziyoruz kalan diğer yarım yufkayı da bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz.
Bezeler bittikten sonra üzerine iyice ısıttığımız sıvı yağı döküyoruz.
Not: ısındığını anlamak için yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz eğer ses geliyorsa döker dökmez yağımız ısınmış demektir.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran tatlımızı ılımaya bırakıyoruz, ılıdıktan sonra ılık şerbetide tatlımıza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsteğe bağlı üzerine çekilmiş ceviz serpebilirsiniz
. Afiyet Olsun. 😊

NOT
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u ölçülerden tam bir tepsi çıkıyor.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Malzemeler
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğut
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
Un
Açmak için;

Un
Nişasta
İç Harcı için;

Ceviz ( çekilmiş)
Üzeri için;

Sıvıyağ
Şerbeti İçin;

5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
5-6 damla limon
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Yapılışı
Öncelikle sıvı malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak memesi kıvamına gelene kadar unu ilave ediyoruz.
Hazırlanan hamuru 10 dk üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz.
Bu arada hamur dinlenirken şerbeti hazırlıyoruz (şerbetin olduğunu anlamak için tencerenin kenarları şekerlenmişse olmuş demektir, eğer söylediğim gibiyse limon damlatıp bir kaç dakika kadar daha kaynatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz.
Ardından dinlenmiş hamurumuzu ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıp üzerine nemli bezimizi örtüyoruz.
Bir bezeyi alıp açmak için hazırladığımız un ve nişasta karışımı ( yarı yarıya karıştırıyoruz ) ile açıyoruz.
Açtığımız bir bezeyi ortadan ikiye kesip yarısına ceviz serpip ince oklavayla sarıp, sardığımız yufkayı iki tarafından tutup ortaya doğru büzüyoruz ve yağlanmamış tepsiye diziyoruz kalan diğer yarım yufkayı da bu şekilde yapıp tepsiye diziyoruz.
Bezeler bittikten sonra üzerine iyice ısıttığımız sıvı yağı döküyoruz.
Not: ısındığını anlamak için yufkanın üzerine bir kaşık yardımıyla döküyoruz eğer ses geliyorsa döker dökmez yağımız ısınmış demektir.
Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına koyuyoruz. Üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Kızaran tatlımızı ılımaya bırakıyoruz, ılıdıktan sonra ılık şerbetide tatlımıza döküp soğumaya bırakıyoruz. İsteğe bağlı üzerine çekilmiş ceviz serpebilirsiniz
. Afiyet Olsun. 😊

NOT
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u ölçülerden tam bir tepsi çıkıyor.
__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
oklava tatlısı, tatlılar, yemek tarifleri

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şam tatlısı tarifi Feronia Tatlılar 0 30 Kasım 2018 16:12
Tahinli Burma Baklava Tatlısı Lcia Tatlılar 0 02 Eylül 2014 19:46
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi Liaaa Tatlılar 1 09 Ağustos 2012 13:52
Cevizli Burma Tatlısı Violent Tatlılar 0 15 Haziran 2012 14:51
Sarı Burma Tatlısı YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:27