IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  irc hosting




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Şubat 2019, 13:04   #1
Çevrimiçi
Şekersiz ev yapımı çikolata tarifi


-- Sponsor Baglantı --


Şekersiz ev yapımı çikolata tarifi


Diyette olanlar ya da sağlıklı beslenenler çikolata yiyemiyoruz diye üzülmesin. Evde sağlıklı ve şekersiz çikolata yapmaya ne dersiniz? Üstelik yapımı çok basit ve sadece 10 dakikanızı alacak! Özellikle çikolatanın içerisinde pirinç patlağını çok sevenlerin, kinoa patlağını denemelerini tavsiye ediyoruz. İşte şekersiz ev yapımı çikolata tarifi...


Sağlıklı beslenenler ve diyet yapanların en büyük zorluğu çikolatadan uzak durmak oluyor. Bu noktada evinizde sağlıklı ve şekersiz çikolata yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik pirinç patlaklı çikolata sevenler için süper bir alternatifimiz var. Çikolatanızın içine kinoa patlağı ekleyerek; şekerli, pirinç patlaklı ve sağlıksız çikolatayı aratmayacak bir lezzet elde etmiş olacaksınız. Kinoa patlağını nasıl yapmanız gerekiğini bilmiyorsanız, tarifimizin içerisinde bulabilirsiniz. İşte şekersiz kinoa patlaklı çikolata tarifi...



Malzemeler:

-Yarım su bardağı rafine edinmiş hindistan cevizi yağı
-Çeyrek su bardağı çiğ kakao tozu
-1 çay kaşığı vanilya özütü
-Yarım su bardağı kinoa patlağı

Tatlandırmak için;

-Çeyrek su bardağı bal ya da pekmez (agave şurubu da kullanabilirsiniz)

Nasıl yapılır?

-Öncelikle bir kaseye erimiş hindistan cevizi yağını, kakao tozunu, vanilyayı ve tatlandırıcınızı ekleyin.
-Daha sonra tüm karışımı güzelce el mmikseri ya da elinizle çırpın.
-İçerisine patlamış kinoaları ekleyin.
-İster borcama döküp eliniz ile üzerini bastırın, isterseniz bir sıkma torbasına aktararak yuvarlak şekiller halinde şekil verin.
-Sertleşene kadar buzdolabında ya da derin dondurucuda 1 saat bekletin.
-Sağlıklı çikolatalarınız hazır! Afiyetle yiyebilir, diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Püf noktası:

-Kakao tozunun, gerçek kakao tozu olmasına dikkat edin.
-Gerçek kakao tozu daha fazla acılık oranına sahiptir. Dilerseniz içerisine süt ilave edip yumuşatabilirsiniz.
-Kinoa patlağını ise ister satın isterseniz kendiniz yapın.

Kinoa patlağı nedir?

Kinoa, yüksek oranda protein barındırması nedeniyle günümüzün en çok tercih edilen besinlerinden biri. Tahıl ve tohum grubundaki gıdalar arasında en besleyicisi olarak bilinen kinoayı tüketme şekilleri günümüzde farklılık göstermeye başlamıştır. Eğer kinoayı haşlayarak tüketmeyi sevmiyorsanız, verdiğimiz tarifteki gibi patlatarak tüketebilirsiniz. Kinoa patlağını, salatalarınızın ya da kahvaltılık smoothie kaselerinizin içerisinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz sade olacak şekilde de yiyebilirsiniz.

Kinoa patlağı nasıl yapılır?

-Bir tava ya da tencereyi ısınması için ocağa koyun.
-Tavanız ısındığın da altını kısın.
-Kinoayı tavaya aktarın. Üzerine süzgeç ya da kapak tutmayı ihmal etmeyin.
-Kinolardan patlamış mısır gibi ses çıkacaktır, bu noktada elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.
-Patlayan kinoaları vakit kaybetmeden ayrı bir kaba aktarın ve yakmamaya özen gösterin.
-Bu işlemi, ocağın altı kısık olacak şekilde yapın, çünkü tavanız önceden ısınmış olacaktır.
-İlk deneme de yanabilir ancak ikinci ve üçüncü deneme de ilk defa yapanlar pes etmesin.
-Kinoa patlağınızı beyaz kinoadan yapmanızı tercih ederiz. Siyah ve kırmızı kinoa, beyaza göre daha baskın bir tada sahiptir.

Afiyet olsun.
Pembenar
Şekersiz ev yapımı çikolata tarifi


Diyette olanlar ya da sağlıklı beslenenler çikolata yiyemiyoruz diye üzülmesin. Evde sağlıklı ve şekersiz çikolata yapmaya ne dersiniz? Üstelik yapımı çok basit ve sadece 10 dakikanızı alacak! Özellikle çikolatanın içerisinde pirinç patlağını çok sevenlerin, kinoa patlağını denemelerini tavsiye ediyoruz. İşte şekersiz ev yapımı çikolata tarifi...


Sağlıklı beslenenler ve diyet yapanların en büyük zorluğu çikolatadan uzak durmak oluyor. Bu noktada evinizde sağlıklı ve şekersiz çikolata yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik pirinç patlaklı çikolata sevenler için süper bir alternatifimiz var. Çikolatanızın içine kinoa patlağı ekleyerek; şekerli, pirinç patlaklı ve sağlıksız çikolatayı aratmayacak bir lezzet elde etmiş olacaksınız. Kinoa patlağını nasıl yapmanız gerekiğini bilmiyorsanız, tarifimizin içerisinde bulabilirsiniz. İşte şekersiz kinoa patlaklı çikolata tarifi...



Malzemeler:

-Yarım su bardağı rafine edinmiş hindistan cevizi yağı
-Çeyrek su bardağı çiğ kakao tozu
-1 çay kaşığı vanilya özütü
-Yarım su bardağı kinoa patlağı

Tatlandırmak için;

-Çeyrek su bardağı bal ya da pekmez (agave şurubu da kullanabilirsiniz)

Nasıl yapılır?

-Öncelikle bir kaseye erimiş hindistan cevizi yağını, kakao tozunu, vanilyayı ve tatlandırıcınızı ekleyin.
-Daha sonra tüm karışımı güzelce el mmikseri ya da elinizle çırpın.
-İçerisine patlamış kinoaları ekleyin.
-İster borcama döküp eliniz ile üzerini bastırın, isterseniz bir sıkma torbasına aktararak yuvarlak şekiller halinde şekil verin.
-Sertleşene kadar buzdolabında ya da derin dondurucuda 1 saat bekletin.
-Sağlıklı çikolatalarınız hazır! Afiyetle yiyebilir, diyet listenize ekleyebilirsiniz.

Püf noktası:

-Kakao tozunun, gerçek kakao tozu olmasına dikkat edin.
-Gerçek kakao tozu daha fazla acılık oranına sahiptir. Dilerseniz içerisine süt ilave edip yumuşatabilirsiniz.
-Kinoa patlağını ise ister satın isterseniz kendiniz yapın.

Kinoa patlağı nedir?

Kinoa, yüksek oranda protein barındırması nedeniyle günümüzün en çok tercih edilen besinlerinden biri. Tahıl ve tohum grubundaki gıdalar arasında en besleyicisi olarak bilinen kinoayı tüketme şekilleri günümüzde farklılık göstermeye başlamıştır. Eğer kinoayı haşlayarak tüketmeyi sevmiyorsanız, verdiğimiz tarifteki gibi patlatarak tüketebilirsiniz. Kinoa patlağını, salatalarınızın ya da kahvaltılık smoothie kaselerinizin içerisinde kullanabilirsiniz. Dilerseniz sade olacak şekilde de yiyebilirsiniz.

Kinoa patlağı nasıl yapılır?

-Bir tava ya da tencereyi ısınması için ocağa koyun.
-Tavanız ısındığın da altını kısın.
-Kinoayı tavaya aktarın. Üzerine süzgeç ya da kapak tutmayı ihmal etmeyin.
-Kinolardan patlamış mısır gibi ses çıkacaktır, bu noktada elinizi çabuk tutmanız gerekiyor.
-Patlayan kinoaları vakit kaybetmeden ayrı bir kaba aktarın ve yakmamaya özen gösterin.
-Bu işlemi, ocağın altı kısık olacak şekilde yapın, çünkü tavanız önceden ısınmış olacaktır.
-İlk deneme de yanabilir ancak ikinci ve üçüncü deneme de ilk defa yapanlar pes etmesin.
-Kinoa patlağınızı beyaz kinoadan yapmanızı tercih ederiz. Siyah ve kırmızı kinoa, beyaza göre daha baskın bir tada sahiptir.

Afiyet olsun.
Pembenar
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
Cevapla

Etiketler
cikolata, ev yapımı, tarif, şekersiz

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şekersiz fıstık ezmesi tarifi NerqiS Aperatif ve Atıştırmalıklar 3 28 Ekim 2018 21:56
Ev Yapımı Sıcak Çikolata oneofgirl İçkiler İçecekler 0 15 Ağustos 2013 16:47
Ev Yapımı Sürme Çikolata Zen Tatlılar 0 07 Kasım 2012 21:43
Ev Yapımı Sürme Çikolata Tarifi Resimli AnqeL Tatlılar 0 20 Haziran 2012 13:10
Ev Yapımı Cevizli Çikolata Tarifi YapraK Tatlılar 0 28 Eylül 2009 02:30



forum trabzon