Eydek tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Eydek Tatlısı MALZEMELER 500 gram un 1 adet yumurta Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı yoğurt 4 çorba kaşığı yumuşatılmış margarin Yarım çay bardağı sıvıyağ 2 çay kaşığı kabartma tozu Bir tutam tuz Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1 kg tozşeker 3 su bardağı su Çeyrek limonun suyu YAPILIŞI UNU bir kaseye eleyin ve ortasını havuz şeklinde açın. Yumurta, süt, yoğurt, margarin, sıvıyağ ve kabartma tozunu ekleyip bütün malzemeyi yoğurun. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. Tel süzgecin ters tarafını çevirip hamurları yuvarlayarak parmak şekli verin. Kızgın sıvıyağda kızartın. Şerbet için, tozşeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edip 1 taşım daha kaynattıktan sonra hamurları içine atıp 2-3 dakika bekletin. Bir kevgir yardımıyla servis tabağına alın. |
Cevap: Eydek tstlısı Az moralimiz yerine geldi |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:54. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net