IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   ÇİLEKLİ VE GÜL LOKUMLU PAVLOVA ÇELENGİ (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/822311-c807ilekli-ve-gu776l-lokumlu-pavlova-c807elengi.html)

Beatrice 26 Mayıs 2019 19:14

ÇİLEKLİ VE GÜL LOKUMLU PAVLOVA ÇELENGİ
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi tarifi için malzemeler
Pavlova için

6 yumurta akı
330 g pudra şekeri
3 tatlı kaşığı gül suyu
1.5 çay kaşığı beyaz sirke
1 çay kaşığı vanilya özü
2 tatlı kaşığı mısır nişastası
Yoğurt kreması için

700 g süzme yoğurt
80 g bal
100 ml krema
Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelenginin üzeri için

250 g çilek
5-6 adet gül lokumu (Minik küpler halinde kesilmiş)
10-15 adet taze yaban mersini
Gül yaprakları

Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi Nasıl Yapılır

Çilekli ve gül lokumlu pavlova çelengi lezzetini siz de deneyin.

Fırını önceden 120 dereceye ayarlayın. Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu mikserle köpürene kadar çırpın. Mikser çalışırken azar azar pudra şekerini de ekleyip iyice beyazlaşıp katılaşana kadar çırpın. Sirke, mısır nişastası ve gül suyunu ekleyip karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serili çember kalıp içerisine, kaşıkla çelenk gibi çember yaparak koyun. Kalıbı fırına koyup ısıyı 100 dereceye düşürün. İyice kuruyup çıtır olana kadar, yaklaşık 75-90 dakika pişirin (Pişerken renginin değişmemesine dikkat edin). Fırını kapatıp, fırın kapağının arasına peçete sıkıştırarak
hafif aralık bırakın. Fırın tamamen soğuyana kadar kapağını açmadan fırında bekletin (6 saat veya bütün gece).
Yoğurt kreması için yoğurt ve balı bir kapta karıştırın. Bir kase içine tülbent serip üzerine yoğurt karışımını dökün ve üzerini örtün. Bütün gece buzdolabında bekletin. Servisten hemen önce çıkarıp süslemede kullanın.
Pavlova çelengini kalıbından dikkatli bir şekilde kırmadan çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine yoğurt kremasını tepecikler oluşturarak yayın. Dilimlenmiş çilek, yaban mersini, gül lokumu ve gül yaprakları ile süsleyip hemen servis yapın.
Pavlovalara şekil verirken kalıp kullanmak zorunda değilsiniz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi üzerinde istediğiniz gibi şekil vererek de pişirebilirsiniz.

alıntı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:17.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net