Krep pastası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Krep pastası tarifi için malzemeler 2 su bardağı un 1 su bardağı su 2 yumurta Bir tutam vanilya Tavayı yağlamak için sıvı yağ Ara katmanları için 1/2 kutu krem peynir (100 g kadar) 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu 2-3 yemek kaşığı domates sos Üzeri için 1 çay bardağı krem peynir 1 çay bardağı labne peyniri 1 çay bardağı krema Renkli kiraz domates Taze kekik Krep pastası Nasıl Yapılır * Üzeri için domates dışındaki tüm malzemeyi iyice çırpıp sıkma torbasına aktarın. Krepleri hazırlayana kadar buzdolabında bekletin. * Krep için unu, suyu, yumurtaları, vanilyayı iyice çırpın. Tavayı ocağın üzerine alın. Tava ısınınca 1-2 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edin. Yağ ısınınca da küçük bir kepçe yardımı ile krep hamurundan dökün. Yüzeyi göz göz olunca diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın. * Krep pişince düz bir tabağa alın. Üzerine ince bir tabaka halinde krem peynir ve kıyılmış dereotu karışımından sürün. Bir krep daha hazırlayın. * Krem peynirli krebin üzerini birebir kapatacak şekilde yerleştirin. Bu krebin üzerine de domatesli sostan sürün. * Kalan malzemeyi bir kat krem peynir, bir kat domatesli sos olacak şekilde kat kat hazırlayın. * Krep pastasının üzerine servis yapmadan önce uygun uç taktığınız sıkma torbası yardımı ile peynirli kremadan kenarlarında öbekler oluşturun. Bu öbeklerin üzerine 1-2 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağsız olarak tavada kabukları hafif çatlayana kadar pişirdiğiniz kiraz domatesleri bütün olarak yerleştirin. Üçgen şeklinde dilimleyip servis yapabilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 16:26. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net