Kuru Kayısı Tatlısı Malzemeler 25 adet kuru kayısı Sıcak su 1 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Ceviz Üzeri İçin; Kaymak Antep fıstığı Yapılışı ilk olarak uygun bir kaba aldığımız kuru kayısıların üzerine sıcak suyu ilave edelim ve 10 dakika kadar bu şekilde bekletelim. Tencereye toz şekeri alalım ve üzerine suyu ekleyerek şeker eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra üzerine kayısıları ekleyelim ve 15-20 dakika kadar kaynatalım. Kayısılar şerbeti çektikten sonra ocağı kapatalım ve ılıması için bekleyelim ki kayısılar dağılmasın. Daha sonra kayısıların arasına ceviz yerleştirelim ve hepsi bittikten sonra kalan şerbeti kayısıların üzerine kaşık yardımı ile gezdirelim. Kayısı tatlımızın üzerini kaymak ve toz antep fıstığı ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:03. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net