IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

8Beğeni(ler)

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 22 Mart 2009, 01:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşure




~10 Kişilik~
Malzemeler:
2 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
5 su bardağı tozşeker
1 su bardağı kuru fasulye
15 su bardağı su
Yarım su bardağı pirinç
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı küp doğranmış kayısı
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 portakal
Süsleme için:
1 su bardağı kuş üzümü
Çekilmiş ceviz içi, Antep fıstığı
Tarçın, nar taneleri
Hazırlanışı:
* Buğday, fasulye, nohut ve üzümü yıkayıp ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün
buğdayı süzüp büyük bir çelik tencereye alın. 15 su bardağı su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken
köpüğü bir kevgirle alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dakika kaynatın. Fasulye ve nohutu süzüp
ayrı kaplarda haşlayın.
* Pirinci yıkayıp süzün ve buğdaya ilave edin. Buğday taneleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık
4.5 saat kısık ateşte arasıra karıştırarak pişirin.
* Buğdayın suyu un çorbası kıvamına gelmek üzereyken tozşeker, nohut ve kuru fasulyeyi ekleyin.
Portakalın kabuğunu ince ince doğrayıp karışıma ekleyin. Kuru üzüm ve kuru kayısıyı ilave edip
karıştırın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşten alın.
* Aşure piştikten sonra doğranmış inciri ekleyip karıştırın. Sıcakken kaselere boşaltın. Soğuyunca
üzerini ceviz içi, Antep fıstığı, kuş üzümü, tarçın ve nar taneleri ile süsleyerek servis yapın. İsteğe
bağlı olarak gülsuyu da serpebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Afiyet oLSun ...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Nisan 2009, 18:29   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
aşure





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.









Yeni Hicri yılınız ve Aşure gününüz mübarek olsun. 1429 Hicri yılı dünyaya huzur ve barış getirsin.
MALZEMELER:
yarım kg aşurelik buğday
1 subardağı nohut
1 subardağı fasulye
1 kahve fincanı pirinç
100grm doğranmış kuru kayısı
100 grm çekirdeksiz üzüm
100grm ufak doğranmış incir(sıcak suda kabartılacak aşure servis edilirken atılacak kararmaması için)
temiz bir tülbentle bağlanmış 5 adet karanfil(aşuremizin kararmaması için)
üzeri için portakal kabuğu rendesi,ceviz,fındık,tarçın,nar
1.5 kg tozşeker
YAPILIŞI:
1-Aşureyi pişirmeden 9-10 saat önceden buğdayı büyük bşr tencereye larak üzerine 5-6 parmak geçecek şekilde su koyup 2 taşım kaynatın ve 9-10 saat bekletin.
2-Nohut ve fasulyeyi aynı tencereye alıp sıcak suda ıslatın 9-10 saat bekletin
3-9 saat dolunca tencerelerin altını açın ve kısık ateşte karıştırarak buğdaylar ezilip kabarıncaya kadar ;nohut ve fasulyeler ise yumuşayıncaya kadar kaynatın(yaklaşık 3 saat)Tencerelerdeki su azalırsa ekleyin.Karanfili de bu aşamada ekleyin.
4-Buğdayın pişmesine yakınpirinci de koyarak pişirin.Fasulye ve nohut pişince buğday tenceresine alın ve 15dk daha kaynatın.Akşamdan ıslattıgınız kayısı ve üzümü ekleyin 15 dk daha pişirin.
5-Aşurenin kıvamını sıcak su ekleyerek ayarlayın..Soğuyunca koyulaşacağını da hesap edin.
6-Portakal kabugu ıslatıp kaynattıgınız incir tarçın,nar,ceviz serperek servis edin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2012, 21:57   #3
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 1 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
  • 1 Çay Bardağı Nohut
  • 1 Çay Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Kuru Üzüm
  • Yarım Çay Kaşığı Kuş Üzümü
  • 1 Çay Bardağı Kuru Kayısı
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 1 Çay Bardağı İncir
  • 1 Çorba kaşığı Mercimek
  • 1 Çorba kaşığı Bulgur
  • 4 Su Bardağı Toz Şeker
  • 1 Su Bardağı Süt
  • 1 Çay Bardağı Yer Fıstığı
  • 8 Adet Karanfil
  • Yeteri kadar Tarçın (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Ceviz İçi (Süslemek İçin)
  • Yeteri kadar Nar Taneleri (Süslemek İçin)
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 3-4 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ile doldurun ve bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Nohut ve kuru fasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 3-4 saat dinlendirin.
Bu esnada kuru üzümü, inciri ve kayısıyı küçük küpler şeklinde doğrayın, kuş üzümünü de ayıklayıp ayrı ayrı kaplarda suyla ıslatın.
Bekleme süresi dolduktan sonra; önce nohut ve kuru fasulyeyi pişirdiğiniz tencereyi düdüklü tencereye alın, göz kararı yetecek kadar sıcak su ilave edin ve düdüğünü indirdikten sonra saate bakıp 45 dk. pişirin.
Süre dolunca nohut ve kuru fasulyeyi süzüp başka bi kaba alın ve düdüklü tencereye bu kez aşurelik buğdayı alın. Üzerine yaklaşık 15 bardak kadar sıcak su ve şekerin 1 bardağını ilave ederek kapağı kapatın ve 55 dk. kadar da buğdayı pişirin.
Buğday pişerken bir taraftan da daha önce suda ıslattığınız kuru kayısı, kuş üzümü ve kuru üzümü bir tencereye alıp kısık ateşte 10 dakika kaynatarak pişirin. Suyunu süzmeden ayrı bi kaba alıp inciri tencereye alın ve kısık ateşte incirleri de 10 dk. pişirin. Suyunun çekirdekli kısmını süzerek onu da suyuyla birlikte kenara alın.
Bulgur ve mercimeği birlikte haşlayın. Suyuyla birlikte kenara alın.
Pirinci haşlayın, varsa suyuyla onu da kenara alın.
Buğday piştikten sonra içine geri kalan 3 bardak şekeri ilave edip bir iki kez karıştırıp nohut ve kuru fasulyeyi, bulgur ve mercimeği, kuş üzümünü, kayısıyı, kuru üzümü, inciri ve pirinci ilave ederek tekrar karıştırın. Daha sonra içine karanfili ve bir bardak sütü ilave edin, tencereyi 1-2 kez tıkırdatıp altını kapatın.
Aşurenizin kıvamını kaynar su ilavesiyle isteğinize göre ayarlayabilirsiniz (ilave edeceğiniz suyun kaynar olması bu durumda çok önemli, soğuk su katmanız içindeki malzemeleri sertleştirebilir).
Yer fıstığını ilave edin ve aşurenizi kaselere alarak üzerini isteğe göre tarçın, ceviz içi, fındık veya nar ile süsleyin.
Aşureniz servise hazırdır.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2012, 21:57   #4
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Aşurelik Buğday (yarma)
  • Yarım Su Bardağı Pirinç
  • Yarım Su Bardağı Fasulye
  • Yarım Su Bardağı Nohut
  • Çeyrek Su Bardağı Çekirdeksiz Üzüm
  • 6 Adet İncir
  • 3 Dilim Portakal Kabugu
  • 1 Fincan Gül Suyu
  • 1 Paket Vanilya
  • 3 Avuç Fındık
  • Yeteri kadar Tarçın
  • 2 Çorba kaşığı Hindistan Cevizi
  • 6 Su Bardağı Toz Şeker
Yapılışı:
Akşamdan, buğday, fasulye ve nohut ayıklanıp yıkanır. Ayrı ıslatılır.Buğday, pirinç ve ince kıyılmış portakal kabuğu beraber haşlanır.İyice pişirilmiş nohut ve fasulye konur. Bir müddet beraber kaynatılır.Şeker konur. Sonra yıkanmış üzüm ilave edilir.Ateşten alınmadan 5- 10 dakika evvel küçük doğranmış incir, gül suyu ve vanilya konur.Kaselere boşaltılıp dövülmüş fındık, tarçın, hindistan cevizi ile süslenir.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Kasım 2012, 21:58   #5
Zen
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşure (3 tarif)




Aşure


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:
  • Yarım Kilogram Buğday
  • 1 Su Bardağı Nohut
  • 1 Su Bardağı Kuru Fasulye
  • 1 Çay Bardağı Pirinç
  • 100 Gram Kuru Kayısı
  • 50 Gram Kuş Üzümü
  • 100 Gram Kuru Üzüm
  • 1 Kilogram Toz Şeker
Yapılışı:
Aşureyi pişirmeye başlamadan 8-9 saat önce buğdayı büyükçe bir tencereye alıp üzerini 4-5 parmak geçecek kadar kireçsiz su ile doldurun ve bir taşım kaynatın.
Nohut ve kurufasulyeyi birlikte yıkayıp bir tencereye alın ve buğdaydaki işlemi tekrarlayın.
Her iki tencere de kaynadıktan sonra altını kapatın ve 8-9 saat dinlendirin.
8 saat sonra tencerelerin altını tekrar açın, kısık ateşte (buğdayları arasıra karıştırarak) buğdaylar iyice ezilinceye, nohut ve kuru fasulyeler de yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2,5-3 saat) pişirin. Eğer tencerelerdeki su azalırsa kaynamış su ekleyin. Buğday tenceresinin kapağını taşma tehlikesi nedeniyle açık bırakın.
Buğdayın pişmesine yakın tencereye iyice yıkanmış pirinci ekleyin. Bir süre de pirinçlerle beraber pişirin.
Hepsi pişince nohut ve kuru fasulyeleri buğday tenceresine ekleyin. 10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatın. Çekirdeksiz üzümü, kuş üzümünü ve kayısıları tencereye ekleyin. 15 dakika daha pişirdikten sonra toz şekeri ekleyin, bir taşım kaynatıp altını kapatın.
Aşurenin kıvamını kaynar su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
Aşure soğuduktan sonra kaselere paylaştırıp tarçın, ceviz, fındık veya nar ile süsleyin.

 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Kasım 2013, 13:10   #6
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşure Tarifi (Resimli)




Aşure Tarifi (Resimli)


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı aşure tarifi… Aşure nasıl yapılır ? aşure malzemeleri nelerdir ? aşure tarifi…

Malzemeler:
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru bakla
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut
1 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı kuru sarı üzüm
15 adet kuru kayısı ikiye bölünmüş
300 gr. kestane haşlanmış ve ayaklanmış
1,5 kg toz şeker
1 lt. süt

Yapılışı:
Buğdayı ve baklayı iyice yıkayın. Büyük bir aşure tenceresinin içinde, pirinci de ekleyerek 5 lt. suyla 20 dakika ağzı kapalı olarak kaynatın. Bir gece bekletin. Nohut, fasulye, üzüm ve kayısıyı da geceden ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Üzerine 4 parmak su çıkacak kadar su ilavesiyle, sabahleyin tencereyi ağzı açık olarak orta ateşe koyun ve hiç karıştırmayın. Nohudu ve fasulyeyi haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun ve her ikisini de tencereye ekleyin. Su azaldıysa 1 lt sıcak su ekleyin. Kaynattığınız ve süzdüğünüz üzüm ve kayısıları ekleyin. Malzemelerin hepsi piştiği zaman kestaneyi koyun. Kısık ateşte tüm bunlar 3 saat sürecektir. Daha sonra şekeri koyun ve artık hep karıştırın. Şekerle beraber kaynattığınız sütü de ilave edin. Şeker iyice emilene kadar, yarım saat gibi karıştırmaya devam edin. Altını kapattıktan sonra biraz bekletin ve henüz sıcakken servis tabaklarına koyun. Soğuyunca üzerini kuru üzüm, kuş üzümü, çiğ badem, Antep fıstığı, nar, ceviz, kuru incir ve kuru kayısıyla süsleyin.


 
Alıntı ile Cevapla

Alt 01 Kasım 2014, 16:37   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri




Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri, 2014 Aşure Tarifleri, Resimli Aşure tarifleri, Aşure Nasıl Yapılır?, Aşure tarifi, Aşure Tarifleri

Aşure zamanı geldi çattı birbirinden değişik aşure tariflerine İF farkıyla ulaşabilirsiniz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure Tarifi




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarımşar su bardağı nohut ve kurufasulye
    14 su bardağı su
    1 su bardağı tozşeker
    1’er su bardağı doğranmış kuru kayısı ve kuru incir
    1 su bardağı kuruüzüm
    4 çorba kaşığı kuşüzümü

    Üzerine: Nar taneleri
    Kıyılmış antepfıstığı
    Tarçın
Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğday, nohut ve kurufasulyeyi akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayın suyunu süzüp, üzerine su ekleyin ve ocağa oturtun. Nohut ve kurufasulyeyi ayrı ayrı kaplarda haşlayın. Kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümünü ayrı ayrı kaplarda ıslatın. Aşurelik buğday yumuşayınca üzerine tozşeker, nohut, kurufasulye, kuru kayısı, kuru incir, kuruüzüm ve kuşüzümü ekleyin. Birlikte yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerine nar tanesi, kıyılmış antepfıstığı ve tarçın serperek soğuk ya da sıcak servis yapın.

*

Saray Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    Yarım su bardağı kuru fasulye
    Yarım su bardağı nohut
    10 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    150 gram kuru incir
    100 gram kuru kayısı,
    100 gram tatlı badem
    100 gram kuruüzüm
    1 tatlı kaşığı tuz
    50 gram kuşüzümü
    50 gram dolmalık fıstık
    2 çorba kaşığı nişasta
    4 çorba kaşığı gül suyu
    Süslemek için:
    Nar taneleri,
    fındık,
    kuşüzümü,
    badem,
    antepfıstığı

Saray Aşuresi Yapılışı

BUĞDAY, kuru fasulye ve nohudugeceden ayrı kaplarda ıslatın. Ertesi gün buğdayı, suyuyla birlikte geniş bir tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip yumuşayıncaya kadar orta ateşte ara sıra karıştırarak pişirin. Nohut ve kuru fasulyeyi ayrı ayrı haşlayın. Kuru incir ve kuru kayısıları küp doğrayıp ılık suda yumuşatın. Bademleri sıcak suda 2-3 dakika kaynatıp kabuklarını soyun. Buğdaylar çatlamaya başladığında, içinden 1 kepçe alıp robotta macun haline gelene kadar çekin. Daha sonra karıştırarak tencereye ekleyin. Tuzu ilave edin. Nohut, kuru fasulye ve tozşekeri aşureye ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm, kuş üzümü, badem ve dolmalık fıstıkları ekleyin. 10 dakika daha pişirin. Nişastayı gül suyu ile açtıktan sonra aşureye ekleyip bir-iki taşım kaynatın. Ocaktan alıp 25-30 dakika dinlendirdikten sonra kaselere paylaştırın. Üzerini nar taneleri, fındık, kuşüzümü, badem, antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın.


*


Girit Aşuresi Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
    20 su bardağı su
    2 su bardağı tozşeker
    2 çorba kaşığı nişasta
    Bir buçuk su bardağı kuru incir
    1 adet portakalın kabuğu
    1 çay kaşığı tarçın
    2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
    3 çorba kaşığı badem
    1 çay bardağı konserve mısır
    1 su bardağı kuru bakla
    Süslemek için:
    1 adet portakalın kabuğu
    3 çorba kaşığı nar tanesi


Girit Aşuresi Yapılışı

AŞURELİK buğdayı yıkayıp üzerine suyunu ekleyin ve bir taşım kaynatın. Bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi gün ocağa oturtup, buğdaylar çatlamaya başlayana kadar pişirin. Diğer taraftan dolmalık fıstık ve bademleri yapışmaz yüzeyli bir tavada ayrı ayrı kavurup kenara alın. Baklayı dağılmayacak şekilde haşlayın, süzüp kenara alın. İncirleri küp doğrayıp dağılmayacak şekilde haşlayıp kenara alın. Aşurelik buğday haşlanınca ocaktan alın. Ilındıktan sonra elinizle bastırarak süzgeçten geçirip bir tencereye alın. Posasını atın. Tencereye tozşekeri ekleyip ocağa oturtun. Nişastayı yarım çay bardağı suyla açıp üzerine ekleyin. Portakal kabuklarının beyaz kısımlarını temizleyip ince kıyın. Mısır, portakal kabuğu, badem ve dolmalık fıstıkları aşureye ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp üzerine baklaları da ekleyin. 5 dakika birlikte kaynatıp ocaktan alın. İncir ve tarçını ilave edip karıştırın. Kaplara döküp üzerini portakal kabukları ve nar taneleri ile süsleyip servis yapın. Bu arada aşurenin üzerine susam serperek farklı bir tat yakalayabilirsiniz.


*

Antep Usulü Aşure Tarifi


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler

  • 1 su bardağı aşurelik buğday
    2 çorba kaşığı bal
    Yarım su bardağı nohut
    2/3 su bardağı tozşeker
    Tuz
    Yarım su bardağı kurufasulye
    1 kahve fincanı lolaz (kuru börülce)
    Fıstık,
    ceviz,
    badem
    1 çorba kaşığı pirinç
    Meyve şekerlemeleri
    1 su bardağı süt
    2 çorba kaşığı gül suyu
    1 adet portakal
    2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
    Kestane
    Nar taneleri
    Mayana (rezene)
Antep Usulü Aşure Yapılışı
AŞURELİK buğdayı geceden bir-iki taşım kaynatarak ıslatın. Sabahtan en az bir saat pişirin. Nohutu ve fasulyeyi ıslatın ve düdüklü tencerede pişirin ama suyunu dökmeyin, sonrasında gerekebilir. Börülceyi de geceden ıslatıp, sabahtan 25 dakika haşladıktan sonra süzün, suyunu dökmeyin. Aşurelik buğdayı pişirirken 50'inci dakikada yıkanmış pirinci tencereye ilave edin. Bu arada diğer malzemeleri hazırlayın. Fıstık ve bademin kabuklarını soyun. Cevizi rendeleyin veya ince ince kıyın. Portakal kabuğunu rendeleyin. Kuru kayısı, incir vb. koyacaksanız onları küçük küplere doğrayın. Kestaneyi mikro dalga fırında, normal fırında ya da haşlayarak kabuğu soyulacak kadar pişirip, soyup küçük küp olarak doğrayın. Kenarda bekletin. Aşurelik buğday pirinçle pişerken, bir taraftan da pişmiş nohutu ve fasulyeyi ekleyin. Haşladığınız börülceyi koyun. Tüm malzemeler arzu ettiğiniz kıvamdaysa şekerini koyun (şeker miktarını damak tadınıza göre artırabilirsiniz). 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Bu arada suyunu kontrol edin, çünkü muhallebidendaha suluca olmalı! Eğer su koyacaksanız kaynar su koymalısınız. Sütü, pekmezi, meyve şekerlemelerini, doğramış olduğunuz kestaneleri, fıstık, ceviz ve bademi ilave edin. Şekerini ve kıvamını son kez kontrol ettikten sonra ocağın altını kapatın. Balı, rendelenmiş portakal kabuğu ve gül suyunu koyun. Çekilmiş ceviz ve nar taneleri ile süsleyin. Üzerine mayana (rezene) serperek, servis yapın.








 
Alıntı ile Cevapla

Alt 08 Kasım 2014, 20:30   #8
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşure Tarifleri, Değişik Aşure Tarifleri




En sevdiğim tatlılardan biridir.Annem de çok güzel yapar.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
~ Adım YaLnızLık ~
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Eylül 2019, 13:33   #9
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aşure nasıl yapılır?




Muharrem ayının 10. gününde pişirilerek dağıtılan aşure, nasıl yapılır diye merak ediyorsanız haberimize mutlaka göz atmalısınız. Daha önce hiç aşure yapmayan ve nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olmayanlar için işte kolay ve lezzetli aşure tarifi...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Aşure ayına girdiğimiz şu günlerde internette herkes "Aşure nasıl yapılır" sorusunun cevabını arıyor. Bilindiği üzere Muharrem ayının 10. günü Aşure Günü olarak kabul ediliyor. 2019'da Aşure Günü 9 Eylül tarihine denk geliyor. Aşure tatlısı bu tarihten itibaren eşe dosta dağıtılmaya başlanacak.

Aşurenin kıvamı nasıl olmalı?

Aşure yaparken en önemli detay, kıvamı tutturmak. Aşure ne sulu ne de katı olmalı. Bunun için su ve buğday oranını çok iyi dengelemelisiniz. Aşure içerisine konulan her bakliyatın farklı oranlarda su çektiğini unutmayın. Bir de aşurenin içerisinde konulacak malzemeler çok iyi haşlanmalı. Bu da kıvamı yerinde bir aşure için önemli detaylardan.

Aşurenin rengi nasıl olmalı?

Aşureden jöle gibi şeffaf olması beklenemez çünkü buğdayın kendine has bir yapısı var. Açık kahverengi ile koyu krem arası aşure için en ideal renk.

Aşure buzdolabında saklanır mı?

Aşure ılıkken en lezzetli tada sahiptir. Uzun süre olmamak koşuluyla buzdolabında da saklanabilir ama süre uzarsa aşurenin sulanma ihtimali çok yüksek.

İşte hem midelere hem de gözlere hitap edecek aşure tarifi:

1 su bardağı aşurelik buğday,

Yarım çay bardağı kuru fasulye ve nohut,

7-8 tane güneşte kurutulmuş kayısı,

6-7 tane sarı kuru kayısı,

4 tane kuru incir,

Yarım çay bardağı kuru üzüm,

1,5 çay bardağı çam balı,

6-7 tane karanfil,

1 su bardağı süt,

1 tane kırmızı elma.

Üzerini süslemek için

Yarım çay bardağı kırmızı nar, ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi, tarçın,

1 yemek kaşığı kuş üzümü

Yapılışı

Bütün malzemeler ayrı ayrı az suyla haşlanır, haşlama suları dökülmeden malzemeler yumuşayınca birbirine karıştırılır ve biraz daha pişirilir. Piştikten sonra süt, bal ve elma eklenir, 1 taşım daha pişirilir. Kaselere koyduktan sonra üzeri nar, ceviz, fındık, badem, hindistan cevizi ve tarçınla süslenerek servis edilir

Alıntı

__________________

hєrkєs kusurlαrı ílє kusursuzun pєşíndє..
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 07 Eylül 2019, 14:00   #10
Çevrimdışı
Not
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Aşure nasıl yapılır?




o halde @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] senden bir aşure yapanı bekliyoruz. bi zaman ne yapmıstın Sutlac jxkdjjdjs
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
𝕯𝖊𝖗𝖎𝖓𝕯𝖔𝖗𝖚𝖐
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
asure, aşure, değişik, resimli, tarifi, tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sütlü aşure nasıl yapılır? Feronia Tatlılar 0 23 Eylül 2018 14:32
Aşure Günü Nedir?, Aşure Günü Neler Yapılır?, Aşure Günün Fazileti Violent İslamiyet 0 28 Ekim 2015 19:56
Kedi nasıl sevilmelidir? - Kediye nasıl masaj yapılır? SimHa Evcil Kediler 0 26 Ağustos 2015 17:14
Online Flört Nedir? Nasıl Yapılır? Nasıl Başarılı Olunur? SunShine Ah Erkekler 1 23 Aralık 2013 08:25
Sakız nasıl yapılır, nasıl üretilir? Sakızın içinde neler vardır? Violent Sağlık Köşesi 0 16 Haziran 2012 18:18