![]() |
Çikolatalı tel kadayıf tatlısı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 250 gram tel kadayıf 100 gram tereyağı Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağından bir parmak eksik su 1 tatlı kaşığı limon suyu Muhallebi için 1 çorba kaşığı un 1’er çorba kaşığı nişasta ve pirinç unu 1 adet yumurta 2 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı tozşeker 750 ml süt 100 gram bitter çikolata 1 paket vanilya Süslemek için: Pişmaniye YAPILIŞI Tereyağını eritin ve bir kabın içinde tel kadayıfla karıştırın. İki eşit boyda tepsiye kadayıfları bölüştürün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın sarısı renk alana dek pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu 10-15 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Daha sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan kadayıfları 5 dakika dinlendirip, üzerlerine şerbeti gezdirin. Muhallebi için un, nişasta, pirinç unu, yumurta, kakao ve tozşekeri tencereye alıp karıştırın. Sütü azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin. Kıvam alınca çikolatayı ekleyin. Ocaktan alırken vanilya ilave edin ve soğutun. Mikser yardımıyla karıştırıp, tepsideki kadayıfın üzerine yayın. Diğer kadayıfı üzerine kapatıp, ortasına bir parça muhallebi koyup, pişmaniye ile süsleyip servis yapın. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:09. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk