![]() |
Kaymaklı İrmik Helvası [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlama Süresi 40 Dakika Pişirme Süresi 40 Dakika Malzemeler 200 Gram Tereyağı 80 Gram Dolmalık fıstık 200 Gram irmik 2 Su Bardağı Toz şeker 4 Su Bardağı Süt 1 Paket Vanilya 200 Gram Kaymak Antep fıstığı Nasıl Yapılır? Derin bir tencereye tereyağını alın. Fıstıkları ilave edip 1-2 dakika kavurun. İrmiği ilave edip rengi koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Başka bir tencerede süt ile şekeri kaynatın. Kavurduğunuz irmiğe kaynattığınız şekerli sütü ekleyip hızlıca karıştırın. Vanilyayı ekleyip irmik sütü çekene kadar karıştırın. Ocağı kapatıp tencerenin ağzını havlu kağıt ile örtün. 10 -15 dakika dinlendirin. Helva ılıyınca bir kasesinin yarısına kadar irmik helvasını alın. Kaşıkla iyice bastırın. Üzerine kaymak koyun. Tekrar helvadan koyup yine kaşıkla bastırın. Servis tabağına kaseyi ters çevirip helvanın üzerini kaymak ve Antep fıstığı ile süsleyip servis yapın. Afiyet olsun. alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk