![]() |
Köpüklü Jöle Köpüklü Jöle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 1 litre süt 2 çorba kaşığı margarin 5 çorba kaşığı un 1 su bardağı tozşeker Jöle için: 2 adet muz 1 paket muzlu jöle Köpük için: 2 adet yumurtanın akı 3 çorba kaşığı pudraşekeri YAPILIŞI Yağı bir tencerede eritin. Unu ekleyip kavurun. Sütü karıştırarak ilave edin. Kıvam aldıktan sonra ocaktan alıp şekeri ekleyin. 5 dakika mikserle çırpın. Kup bardaklarının yarısına kadar muhallebi doldurun. Muzları halka şeklinde dilimleyip, kremanın üzerine dizin. Jöleyi sıcak suda eritin. Daha sonra kullanılmak üzere 1 su bardağı jöleyi ayırın. Kuplara, muzların üzerini geçecek kadar jöle gezdirin. Buzdolabında 1 saat kadar bekletip jöleyi dondurun. Bu arada yumurta aklarını mikserle 10 dakika kadar çırparak, kar haline getirin. Pudraşekerini ilave edip mikserleyin. Ayırdığınız 1 su bardağı jöleyi karışıma ekleyin. Donmuş jölenin üzerine pay edip servis yapın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:07. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk