IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

3Beğeni(ler)
  • 2 Post By Bal
  • 1 Post By Che

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2020, 20:07   #1
Çevrimdışı
Bal
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ev Yapımı Lokum Tarifi






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

  • KAÇ KİŞİLİK: 1 büyük kavanoz
  • HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dakika
  • PİŞİRME SÜRESİ: 45 dakika

Ev Yapımı Lokum Tarifi İçin Malzemeler
1/2 su bardağı mısır nişastası (65 gram)
300 mililitre filtre kahve
1/2 çay kaşığı krem tartar
1 çay bardağı antep fıstığı (100 gram)
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı su (150 ml)
1/2 çay kaşığı tuz
1 dilim limon
Üzeri İçin:
1 paket bitter çikolata
2-3 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 yemek kaşığı antep fıstığı

Ev Yapımı Lokum Tarifinin Püf Noktası
Krem tartar kullanmayabilirsiniz fakat eğer kullanırsanız sakızımsı olan tam lokum kıvamını tutturabilirsiniz.

Ev Yapımı Lokum Tarifi Nasıl Yapılır?
  • İlk olarak uygun bir tencerede şerbeti hazırlayın. Toz şeker, su, çok çok az tuz ve limonu alıp şerbeti kaynatın.
  • Kaynamaya başlayınca 15 dakika kaynatın. İçerisindeki limonu çıkarın ve şerbeti ocaktan alın.
  • Ayrı yanmaz yapışmaz bir tencereye kahveyi, nişastayı ve krem tartarı alın. Karıştırarak pişirin. Katılaşıp şeffaflaşınca yavaş yavaş şerbeti ekleyin ve iyice karıştırarak harca tüm şerbeti yedirin.
  • Yarım saat boyunca kısıktan biraz harlı ateşte karıştıra karıştıra lokumunuzu pişirelim. Gerekli yoğunluğa gelince ocaktan alın. Henüz gözünüze sıvı geliyorsa 5-10 dakika daha pişirin.
  • Ocaktan aldığınız lokum harcına kahve özütü ve tam halde Antep fıstıklarını ekleyin.
  • Daha sonra kalın buzdolabı poşeti serilmiş ufak bir kare veya dikdörtgen kabın içerisine lokum harcınızı alın üzerimi düzeltin.
  • Oda ısısına gelince buzdolabına koyun. 1 gece lokumunuzu bir pizza keseceği ve keskin bir bıçak yardımıyla ufak küpler halinde kesin.
  • Sonra bir kısmını eritilmiş çikolatayla bir kısmına pudra şekeriyle bir kısmı ise Antep fıstığıyla kaplayın.
  • Buzdolabında 2-3 saat daha dinlendirip kahveyle servis yapın. Afiyet olsun.



-Alıntı-

__________________


Artık benlesin bal.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 06 Şubat 2020, 20:08   #2
Çevrimdışı
Che
~ Gevezeyiz.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ev Yapımı Lokum Tarifi




Eline sağlık olsada yesek.

__________________
char *adres = [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] for(int i = 0; *(adres + i); i++) { putchar(toupper(adres[i])); }
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
ev yapımı lokum, fıstıklı lokum, lokum nasıl yapılır, tatlı tarifleri


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Limonlu Lokum Tarifi (Resimli) Violent Tatlılar 0 09 Aralık 2013 21:32
Yalancı lokum tarifi(resimli anlatım) Violent Tatlılar 0 13 Haziran 2013 23:55
Lokum Pasta Tarifi Resimli AnqeL Pastalar 0 01 Mart 2012 23:20
Ev Yapımı Lokum Dilara Tatlılar 0 01 Mayıs 2010 15:49
Muhallebili Lokum Tarifi YapraK Tatlılar 0 27 Aralık 2009 07:19