IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tatlılar (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/)
-   -   Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri (https://www.ircforumlari.net/tatlilar/893935-pismaniyeli-armut-tatlisi-malzemeleri.html)

Sarya 07 Ocak 2021 13:55

Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Pişmaniyeli Armut Tatlısı Malzemeleri

Muhallebi için Malzemeler
5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Armutlu Harç için Malzemeler
1 tatlı kaşığı tereyağı
4 adet armut
4 yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı fındık – kıyılmış
1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için Malzemeler
Pişmaniye

Hazırlanışı

Armutların kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
Geniş bir tavaya tereyağı ve doğradığınız armutları alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Armutlar yumuşayınca fındığı ve tarçını ekleyip karıştırıp, ocaktan alın.
Bir tencereye sütü koyun. Toz şeker, un ve vanilyayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Muhallebi koyulaşınca ateşten alın. Parlaklık versin diye tereyağı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın.
Soğuyan armutları kuplarınızın dibine pay edin. Üzerlerine muhallebi ekleyin. Üzerine tekrar armutlu harçtan pay edin. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun.
Tatlılarınız soğuduktan sonra üzerlerine tel tel ayırdığınız pişmaniyeleri yerleştirin ve soğuk servis edin.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:53.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net