![]() |
Etimek Tatlısı 4-6 Kişilik Pişirme yok, 15dk Hazırlama Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 paket etimek Muhallebisi için; [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı un 3 yemek kaşığı mısır nişastası 6 yemek kaşığı şeker 1 paket vanilya 1 litre süt 1 yemek kaşığı tereyağ Şerbeti için; 2 su bardağı su 1,5 su bardağı şeker Üzeri için; Hindistan cevizi 1 paket krem santi 1 su bardağı soğuk süt Çikolata sosu Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı Not Ekle 1 paket etimek borcama dizilir. 2 su bardağı su içine 1, 5 su bardağı şeker koyup orta ateşte şeker tamamen eriyene kadar kaynatılır. Kaynayan şerbet etimeklerin üzerine dökülür. Bir tencere de muhallebisi için süt, şeker, vanilya, un, nişasta karıştırılıp çırpılıp ateşe alınır. Ateşte kaynamaya yakın tereyağ katıp mikserle çırpılarak kıvam alana kadar kaynatılır. Daha sonra altı kapatılıp ilk sıcağının gitmesi beklenir. Muhallebi soğurken 1 bardak süt ile krem santi çırpılıp buzdolabında iyice soğutulup katılaştırılır. Muhallebi etimeklerin üzerine düzgünce yayılır. İyice soğuyan krem santi üzerine yayılır. Hindistan cevizi serpilir. En son çikolata sosu ile süslenir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:49. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk