![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | KIZARTMA GÜLLAÇ TARİFİ Malzemeler 1 paket güllaç 1.5 litre süt 1/2 kg şeker 2 su bardağı çekilmiş ceviz 4 yumurta 3 su bardağı şeker 3.5 bardak su 1/2 limon suyu KIZARTMA GÜLLAÇ TARİFİ Sütü bir tencereye boşaltın. İçine yarım kilo şekeri koyarak, şeker eriyinceye kadar kaynatın. Güllaç yapraklarını teker teker şekerli sütte ıslatın. Islatılmış güllaç yapraklarını ikiye ya da dörde bölün. Geniş kısımlarına ceviz dökerek börek şeklinde sarın. Yayvan bir kapta dört yumurtayı çırpın. Güllaçları yumurtaya batırarak kızgın sıvıyağda kızartın. Üç bardak şeker ve üç bardak su ile tatlının şurubunu hazırlayın. İçine 1/2 limon suyu sıkın. Şerbeti soğuttuktan sonra sıcak kızarmış güllaçları içine atın. Şurubunu çekince servis yapın | |
| ![]() |
Etiketler |
kızartma güllaç tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
EVDE BİG MAC TARİFİ | Beatrice | Hamur İşleri | 6 | 03 Şubat 2020 23:24 |
NOODLE TARİFİ | Beatrice | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Ekim 2019 08:17 |
NOHUT DÜRÜM TARİFİ | Beatrice | Yemek Tarifleri | 1 | 28 Ocak 2019 12:36 |
BERLİNER TARİFİ | Ece | Hamur İşleri | 0 | 22 Ocak 2018 15:24 |
OREOLU MILKSHAKE TARİFİ | PySSyCaT | İçkiler İçecekler | 7 | 21 Ekim 2017 18:19 |