![]() |
Tavada Künefe Tarifi Tavada Künefe Tarifi İçin Malzemeler Şerbeti için: 2,5 su bardağı su 2 su bardağı toz şeker 3-4 damla limon suyu Künefe için: 400 gram kadayıf 250 gram künefe peyniri 120 gram eritilmiş tereyağı Tavayı yağlamak için: 1 tatlı kaşığı tereyağı Üzeri için: 70 gram toz antep fıstığı Tavada Künefe Tarifi Nasıl Yapılır? Şerbeti için: Su ve şekeri tencerenin içine alın. Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şeker eriyip, su kaynamaya başladığında limonu ilave edin. Kıvam aldığında ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin. Künefe için: Kadayıfları elinizle minik parçalara ayırın. Bir kabın içine alın. Üzerine eritilmiş tereyağını azar azar yedirerek ilave edin. Güzelce harmanlayın. Peynirlerinizi ince ince dilimleyin. Tavanızı yağlayın ve kadayıfların bir bölümünü tabanına yayın. Elinizle iyice bastırın. Üzerine dilimlenmiş peynirleri dizin. Geriye kalan kadayıfları üzerini tam kapatacak şekilde yayın. Ocağın altını açın. Bir tarafını 5 dakika kadar pişirin. Tencere kapağını üzerine tamamen kapatın ve tavayı ters çevirin. Kadayıfı kapağın üzerine aktarın. Tavayı tekrar yağlayın. Künefeyi tavaya dikkatli bir biçimde aktarın ve diğer tarafını da kızartın. Ilık şerbeti künefeye verin. Şerbeti çekince ocaktan alın ve tabağa aktarın. Üzerini Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Alıntı) |
Cevap: Tavada Künefe Tarifi Hic sevmem Paylaşım için teşekkürler |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:41. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk