IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  vaybe sohbet

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

5Beğeni(ler)
  • 3 Post By Feronia
  • 1 Post By Dedecan61
  • 1 Post By Tanem

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 05 Haziran 2022, 16:01   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kerebiç tatlısı nasıl yapılır?




Kerebiç tatlısı nasıl yapılır, malzemeleri neler? (Kerebiç tarifi)

Evde kolaylıkla hazırlanabilen kerebiç tatlısı, Mersin yöresine aittir. Peki Ramazan ayında da sıklıkla tüketilen kerebiç tatlısı nasıl yapılır, gerekli malzemeleri nelerdir?



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


KEREBİÇ TATLISI MALZEMELERİ
100 gram margarin

2 yumurta

1 su bardağı irmik

2 yemek kaşığı kadar pudra şekeri

Alabildiği kadar un

3 çay bardağı sıvı yağ

1 paket kadar kabartma tozu

İç Harç

Ceviz ya da Antep fıstığı eklenebilir

Şeker

Tarçın

KEREBİÇ NASIL YAPILIR?
Tatlının köpüğünü çöven otuyla hazırlayacaksanız, tarife bir gün önceden başlamanız gerekir.

Bunun için çöven otunu yıkayıp tencereye alın. Üzerine 4 bardak su ekleyip bir gece bekletin.

Tereyağını karıştırma kabınıza alın ve erimesini bekleyin. İrmiği ve kabartma tozunu da yağa ilave edin.

Son olarak yumurtaları ve sıvı yağı da ekleyip güzelce karıştırın. Ardından pudra şekerini de karışıma ekleyin.

Son olarak aldığı kadar un ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tatlının iç harcı için ceviz ya da fıstıkları dövün. Üzerine toz şeker ve tarçın ekleyip karıştırın.

Hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparıp poğaça ya da içli köfte gibi doldurup kapatın ve tepsiye dizin.

Fırını önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verin. Diğer yandan suyu kaynatmaya başlayın. Bu işlemi 2 saat sürdürün. Suyu azalırsa üzerine 1-1,5 bardak kadar ek yapabilirsiniz.

Kaynayan sudan otları süzün ve sıcakken pudra şekerini içine ekleyin. Mikserle çırpmaya başlayın. Köpük krema kıvamına gelene kadar en kaz 45 dakika çırpın.

Tatlılarınız fırından çıktıktan sonra iyice soğumasını bekleyin ve tarçın ve köpükle servis edin

Ntv

__________________
Ey Türk Bayrağım,Vatanımın sembolu,Namusum !
Korkma yılma senin yanında bizler varız Vatanımızın sembolü. Bayragim. Bizler Osmanli Torunlariyiz. Senin yanındayiz asla yılma korkma.
Sen daima dalgalanacaksın




Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

 


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kerebiç tatlısı nasıl yapılır? Sarya Pastalar 2 31 Ocak 2020 19:41
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? yaSmin Kek Tarifleri 0 20 Nisan 2019 12:17
Nevzine tatlısı nasıl yapılır? Feronia Tatlılar 0 02 Ocak 2019 13:20
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri Sanem Tatlılar 0 11 Kasım 2018 21:06
Light çilek tatlısı nasıl yapılır? SimHa Tatlılar 0 17 Ağustos 2014 15:21