![]() |
Tahinli Sufle Tarifi Tahinli Sufle Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER ● 3 adet yumurta ● 2 çorba kaşığı toz şeker ● 1 çorba kaşığı tereyağı ● 1 adet limonun kabuğu (rendelenmiş) ● 5 çorba kaşığı tahin ● 5 çorba kaşığı üzüm ya da keçiboynuzu pekmezi ● 1 paket kabartma tozu ● 2 çorba kaşığı un ● Pudra şekeri HAZIRLANIŞI ● İlk olarak küçük bir sos tavasını ocağın üzerine alın. ● İçerisine 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Burada tereyağı kaynama noktasına gelmemeli, yalnızca erimeli. Dolayısıyla ocağın altını en kısık seviyeye getirmelisiniz. ● Limonu güzel bir şekilde yıkayın ve limonun kabuğunu rendenin ince kısmından geçirin. ● Erittiğiniz tereyağının içerisine rendelenmiş limon kabuğu, pekmez ve tahini ekleyip iyi bir şekilde karıştırın. ● Diğer işlemleri yaparken bu karışımı kenara alıp soğumaya bırakın. ● Geniş bir karıştırma kabının içerisine 2 adet tam yumurta, 1 adet yumurtanın ise sadece sarısını ekleyin. ● Yumurtaların üzerine toz şekeri ilave edip mikserle köpük kıvamına gelene kadar çırpın. ● Yaklaşık 3 dakikalık çırpma işleminin ardından bir kenarda elediğiniz kabartma tozunu ve unu dikkatli bir şekilde ekleyin. ● Hafifçe karıştırdığınız sufle harcının içerisine en başta yapıp kenara aldığınız tereyağlı tahinli pekmez karışımını ilave edin. ● Silikon bir spatuladan destek alarak sufle harcını nazikçe karıştırın. ● Minik sufle kaplarının ya da kahve fincanlarının içerisini tereyağı ile yağlayın. ● Hamur dağıtıcının içerisine aktardığınız tahinli sufle harcını kapların içerisine dikkatli bir şekilde aktarın. Hamuru kaplara pay ederken dikkat etmeniz gereken önemli nokta, kapların üzerinde 1 cm boşluk kalması. Suflenin kabarabilmesi için bu detayı atlamayın. ● Geniş tabana sahip bir tencerenin içerisine bir miktar su ekleyin ve suyu orta ateşte kaynamaya bırakın. ● Tahinli sufle harcıyla doldurduğunuz kapları, kaynayan suyun içerisine koyun ve tencerenin kapağını kapatın. ● Orta ateşte yaklaşık 10-12 dakika kadar pişirin. ● Yeterince kabaran sufleleri tencereden dikkatli bir şekilde çıkarın. ● Dilerseniz üzerlerine pudra şekeri ve limon rendesi ekledikten sonra sıcak bir şekilde servis edin. Alıntı |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:32. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk