![]() |
Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Malzemeleri Nelerdir (6 Kişilik) 1 adet bütün tavuk (ayıklanmış) 6 adet yufka ekmeği (sacda pişirilmiş, köy usulü) 2 su bardağı ceviz içi (dövülmüş) 3 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Nasıl Yapılır Ayıklanmış bütün tavuğu tencereye koyunuz. Üzerini iki parmak geçecek kadar su doldurunuz. Tuz ekleyip orta ateşte kaynamaya bırakınız. Kaynamadan önce su yüzeyinde oluşan köpükleri alınız. Tavuğu kemiklerinden kolayca ayrılıncaya kadar haşlayınız. Tavuğu çıkartınız. Tencerede 6 bardak haşlama suyu kalmasına dikkat ediniz. Tavuğun kemiklerini ve derilerini ayıklayınız. Etlerini badem büyüklüğü olacak şekilde tiftikleyiniz. Yağlanmış bir tepsiye, aralarına erimiş tereyağı sürülmüş 2 yufkayı döşeyiniz. Kalan 4 yufkayı parçalayarak tepsideki yufkaların üzerine yayınız ve sıcak tavuk haşlama suyunu kepçe kepçe gezdirip, yufkalara yediriniz. Ceviz ve tavuk etlerini de tepsiye döşeyiniz. En son kırmızı toz biberle kızdırılmış tereyağını gezdiriniz. Tepsiyi olduğu gibi sofraya veriniz. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] aLinti |
Cevap: Kokoşka (Yufkalı Tavuk) Değişikmiş |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 11:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk