04 Aralık 2008, 11:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tavuklu Pabucaki Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Tavuklu Pabucaki (Yunanistan) Malzemeler: 1 tavuk göğsü 4 patlıcan 4 yeşil soğan 1 kırmızıbiber 1 tane domates 1 fincan süt Yarım limon Kaşar peyniri 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Yapılışı: Önce patlıcanlar közlenir. Bu arada soğanlar ince ince doğranır. Kırmızıbiberler de önce şeritler halinde ardından küp şeklinde doğranır. Tavuklar kuşbaşı olarak doğranır. Kızgın yağda tavada biraz sotelenir. Ardından sırasıyla sarımsak, kırmızıbiber yeşil soğan ilave edilerek sotelenir. Daha sonra tuz ve limon suyu ilave edilir. Közlenmiş patlıcanlar, fırın kabına dizilip, ortaları çay kaşığı yardımıyla açılır. Sotelenmiş tavuk etleri, patlıcanlara doldurulur. Son olarak üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, domatesle süslenir. En son olarak her tarafına süt dökülüp fırına verilir. | |
|
Etiketler |
pabucaki, tavuklu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Tavuklu Alinazik | oneofgirl | Tavuk Yemekleri | 0 | 29 Temmuz 2013 20:19 |
Tavuklu Pilav | Zen | Makarnalar Pilavlar | 0 | 19 Mayıs 2013 00:29 |
Tavuklu Tart | Dilara | Hamur İşleri | 0 | 23 Nisan 2010 13:19 |
Tavuklu Zar Böreği | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:01 |
Tavuklu Omlet | YapraK | Yumurta Yemekleri | 0 | 28 Eylül 2009 02:19 |