IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2009, 16:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Piliçli Mısırlı Krep




Piliçli Mısırlı Krep (Fransa)

250 g piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklandıktan sonra, iri zar biçiminde kesilmiş)
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
Krep hamuru:
25 cl (1 su bardağı) yarım yağlı süt
1 yumurtanın sarısı (akını harç için saklayın)
100 g un
15 g (1 çorba kaşığı)tuzsuz tereyağı (eritilmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı zerdeçal
bir tutam tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kekik
1/2 tatlı kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1/4 tatlı kaşığı tarhun
1/2 tatlı kaşığı taze nane (kıyılmış)
1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı (tavayı yağlamak için)
Harcı:
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 arpacık soğanı (doğranmış)
150 g tane konserve mısır (ya da haşlanmış 2 mısırın taneleri)
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
1 çorba kaşığı krema
125 g lor peyniri (terdhen yarım yağlı)
2 çorba kaşığı taze soğan (ince doğranmış)
1 yumurtanın akı

Sulu krep hamurunu yapmak için, sütü ve yumurta sarısını bir salata kâsesinde karıştırın Azar azar ve karıştırarak unu ekleyip, tereyağı, zerdeçal, tuz, karabiber, kekik, maydanozlar, tarhunlar ve naneleri katın
15 cm çapında yapışmayan bir tavaya 1 /2 tatlı kaşığı çiçekyağı koyup, kâğıt mutfak havlusuyla tavayı silin Sonra tavayı orta ateşe oturtup, kızdırın Tava kızınca, hazırladığınız sulu krep hamurundan 2 - 3 çorba kaşığı koyup (dibini örtmeli, ama kenarlara taşmamalıdır), altın sarısı bir renk alıncaya kadar (30 saniye) kızartın Sonra altüst edip, krepin öbür yüzünü de altın sarısı bir renk alıncaya kadar (15 saniye) kızartın Krepi bir tabağa çıkarıp (kâğıt kadar ince olmalıdır; yeterince ince değilse, sulu hamura 5 cl süt ekleyip, yeni bir krep yapın) Kalan hamurla 7 krep daha yaparak, kızaran her krepi tabaktakilerin üstüne çıkarın Fırınınızı 170 °C ısıtın
Harcı hazırlamak için, küçük piliç parçalarının üstüne tuz ve karabiberi serpin Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın Yağ ısınınca piliç parçalarını koyup, 4 dakika sote ettikten sonra, delikli spatulayla bir tabağa çıkarın Kalan çiçekyağını tavaya koyup, ısınınca arpacık soğanlarını ekleyerek, 30 saniye sote edin Sonra konserve mısırları koyup, 3 dakika sote ederek, karışımın yaklaşık 1 /3'ünü piliç parçalarının bulunduğu tabağa çıkarın Tavada kalan karışıma tavuk suyunu ve kremayı ekleyip, kısık ateşte 3 dakika pişirin Sonra tavayı ateşten alıp, karışımı blendır kabına aktararak, püre kıvamı alıncaya kadar karıştırın
Lor peyniri, taze soğanların 1 çorba kaşığı ve yumurta akını, piliç parçaları tane mısırlı karışımın bulunduğu tabağa aktararak, iyice karıştırın Her krepin üstüne bu harçtan yaklaşık 4 çorba kaşığı koyup, yuvarla*****, rulo haline getirin Bir fırın tepsisini 1/2 tatlı kaşığı ayçiçek yağıyla yağlayıp, krepleri katlı bölümleri alta gelecek biçimde tepsiye yerleştirin Üstlerine kaşıkla blendırdaki sosu döşeyip, tepsiyi fırına vererek, krepleri içlerindeki harç iyice pişinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin Tepsiyi fırından alıp, krepleri parçalamamaya dikkat ederek, bir servis tabağına çıkarın ve üstlerine kalan taze soğanları serpip, servis yapın

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
krep, misirli, mısırlı, pilicli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısırlı ve kremalı sos Lcia Soslar 0 06 Eylül 2014 14:24
Mısırlı top köfte Rhytia Diyet Tarifleri 0 02 Şubat 2014 21:16
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi Liaaa Hamur İşleri 0 04 Temmuz 2012 15:36
Mısırlı ayran aşı Violent Çorbalar 0 25 Haziran 2012 23:35
Mısırlı Omlet YapraK Yumurta Yemekleri 0 22 Mart 2009 02:42