IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 28 Eylül 2009, 16:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mısır Ekmekli Horoz




Mısır Ekmekli Horoz (Fransa)

1 horoz (yaklaşık 4-4,5 kg; yıkanıp kurulanmış)
15 g (1 çorba kaşığı) tuzsuz tereyağı
4 iri soğan (ince doğranmış)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1/2 tatlı kaşığı tuz
50 g yağsız dana jambonu (küçük küpler halinde kesilmiş)
1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu
250 g mısır ekmeği (bir gün bayatlatılmış)
1 1/2 tatlı kaşığı adaçayı

Tereyağını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, tereyağını eritin Eriyince soğanları koyup, ara sıra karıştırarak 20dakika pişirin Çiçekyağını katıp, karışımı soğanlar karamela kıvamı alıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirin (sık sık tencerenin dibini kazıyıp, soğanların yapışmasını ve yanmasını önleyin)
Bu arada horozu bağlayın Büyük bir tencerenin içine buğulama kabı (ya da tel ızgara) yerleştirip, 2,5 cm yükseklikte su ko*****, tencereyi orta ateşe oturtun ve suyu bir taşım kaynatın Kaynayınca horozu buğulama kabına yerleştirip, tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve ateşi açarak, horozu 20 dakika buharda pişirin Sonra tencereyi ateşten alıp, horozu geniş bir tabağa çıkarın ve üstüne tuzun yarısını serpip, bir kenara bırakın
Fırınınızı 190°C'a (5'e) ısıtın Soğanların piştiği tencereyi ateşten alın Mısır ekmeğini bir kabın içine ufalayıp, adaçayı, tenceredeki karamela kıvamı almış soğanlar, jambon parçaları ve tavuk suyunu ekleyerek, karıştırın Horozun göğüs boşluğunda birikmiş suyu döküp, boşluğa kalan tuzu serpin ve bir kaşıkla kâsedeki mısır ekmekli harcı doldurun Açıkta kalan göğüs boşluğu üstüne küçük bir parça alüminyum folyo yerleştirin Kalan harcı ateşe dayanıklı küçük bir tabağa koyup, içine biraz tavuk suyu dökerek nemlendirin ve üstünü alüminyum folyoyla örtüp, bir kenara bırakın Horozu göğüs bölümü üste gelecek biçimde, bir fırın tepsisine oturtulmuş tel ızgara üstüne yerleştirip, tepsiyi fırına vererek, bir buduna bir bıçağın ucu batırıldığında açık renkli, berrak bir sıvı akıncaya ve altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1 saat 10 dakika) pişirin (pişme süresinin bitimine 20 dakika kala, harcın bulunduğu tabağı fırına verip, ısıtın)
Tepsiyi ve tabağı fırından alıp, horozu bir servis tabağına çıkararak, yanında sıcak harçla servis yapın

Not: Horozun, fırında pişirilmeden önce buharda pişirilmesi, fazla yağının büyük bölümünü bırakmasını, dolayısıyla da, içerdiği kalorinin azalmasını sağlar

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ekmekli, horoz, misir, mısır


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mısır burcunuzu biliyor musunuz, Mısır Burçlarına Göre Karakter Özellikleriniz Ay Burçlar, Fallar ve Kehanetler 13 20 Aralık 2014 18:25
Mısır’ın Deniz Kızı İskenderiye (Mısır - Egypt) Sevda Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar 1 15 Ağustos 2011 18:08