IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Tavuk Yemekleri (https://www.ircforumlari.net/tavuk-yemekleri/)
-   -   Fırında Soslu Tavuk (https://www.ircforumlari.net/tavuk-yemekleri/264597-firinda-soslu-tavuk.html)

YapraK 28 Eylül 2009 16:38

Fırında Soslu Tavuk
 
Malzemeler

1 orta boy bütün tavuk

Sos için:

1 kaşık domates salçası

1 kaşık biber salçası

2 kaşık yoğurt

1 kaşık sıvıyağ

1 tatlı kaşığı piliç baharatı (Bağdat baharat'ınkini kullanıyorum)

Ekstra baharatlar:1-2’şer çay kaşığı (kekik, karabiber, pul biber, kimyon, köri, tarçın, reyhan, yenibahar)

Tuz (istenirse çünkü salçada ve piliç baharatında yeterince var aslında)


Pişirmek için:

1 kaşık un

1 fırın torbası

Yapılışı

Tavuğu yıkayalım, sonra derisini alalım (sağlık için yararlı olmadığından deriyi ben hep çıkarırım, ayrıca derisini ayırma işlemi sayesinde tavuğun üzerindeki tüyleri yakma derdinden de kurtulursunuz)… (Kanatların üzerindeki deriyi ayırmak güç olursa bu kısımdaki kalabilir ama kalan tavuk tüyü olabilir diye yıkamadan önce tavuğun bu kısımlarını ocakta ateşin üzerine tutup tüyleri yakmakta fayda var)... Tekrardan iyice yıkayıp temizlediğimiz tavuğu, derin bir düdüklü tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edelim ve sadece 10-15 dakika düdüklüde pişirelim (daha sonra fırında da pişeceği için çok pişsin istemiyoruz)… Yarı- pişen tavuğu düdüklüden alalım ve biraz soğuması için bekletelim ki hazırlayacağımız sosu sürerken elimiz yanmasın (tavuk suyunu çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz)… Bu arada bir kap içerisinde sos malzemelerini karıştıralım ve bu malzemeleri bir kaşık yardımıyla tavuğun her tarafına sürelim... 1 fırın torbasına 1 kaşık un koyalım ve torbanın ağız kısmını büzerek tutup elimizde sallayalım ve unun torbanın bütün iç yüzeyine yapışmasını sağlayalım… Sosladığımız tavuğu fırın torbasına koyalım (sosun yanmaması ve tavuğun güzel pişmesi için torbada pişirmek daha uygun olacaktır), bu aşamada sosun torbanın içine yapışması sorun değil, olağan bir durum :)…Fırın tepsisine aldığımız torbanın ağız kısmını içinden çıkan aparatla bağlayıp torbanın üstüne bıçakla 2 cm’lik bir kesik atalım…Tavuğu 230 derecelik fırında 25-30 dakika pişirelim ve pişen tavuğu torbasından ayırarak servis tabağına alalım ve sıcak sıcak servis yapıp afiyetle yiyelim…


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:52.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net