![]() |
Çam Fıstıklı Pazı Pancettaya Sarılı Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 8 adet derisiz, kemiksiz tavuk uyluk eti Taze çekilmiş karabiber 250 gram dilimlenmiş Pancetta 1 adet portakal 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı İnce dilimlenmiş 1 diş sarımsak, 250 gram pazı, kabaca doğranmış Tuz 2 çorba kaşığı çam fıstığı HAZIRLANIŞI Fırını 400 derecede ısıtın. Tavuk etlerini karabiber ile harmanlayıp etrafına pancetta dilimlerini sarın. Bir pişirme kabına yerleştirip, rengi değişene kadar, yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Tavuk fırında pişerken; portakaldan kalın bir dilim kesip, içindeki zarı ve beyaz kısımlarını temizleyerek, rendeleyin. Rendeyi bir kenara aırarak, portakalın suyunu sıkın. Tavuğu fırından çıkarın. Büyük bir tavada orta dereceli ısıda zeytin yağını kızdırın. İçine sarımsağı atıp, yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Sonrasında pazıyı ve portakal rendesini de içine ekleyin ve 5 dakika daha birlikte pişirin. Karışıma tuz ilave edin. Tavuk dilimlerini tavaya aktarın, içine portakal suyu ve fıstıkları ekleyin ve portakal suyu kaynayana kadar, orta-düşük dereceli ısıta pişirin. Tavuklar pişince üzerini kapatın ve tüm rahiya karışana kadar 10 dakika bekleterek sonrasındaservis yapın. |
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:08. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk