IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Elysian

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 29 Nisan 2014, 13:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hindili Kabak Karnıyarık





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzeme listesi

4 adet düzgünce orta boy kabak
250 gram ıspanak bulamazsanız pazı da olabilir.
2 adet kırmızı kapya biber
1 çay bardağı ceviz
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 diş sarımsak
1 kaşık tereyağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

1 çay bardağı sıvıyağ

Domates sosu için;

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı domates salçası veya 1 çaybardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
1 fiske karabiber
2 su bardağı tavuk suyu

Hindili kabak karnıyarık nasıl yapılır?

1-Kabakları kazıyın, yıkayın, tepside rahat durabilmesi için alt kısımlarından boyuna biraz kesin. Ortalarından doldurulabilecek şekilde oyun.

2-Tavada sıvıyağı kızdırın ve fazla olmamak kaydı ile her yanını çevirerek kızartıp fırın kabına sıralayın.

3-Diğer yanda kuşbaşı doğranmış hindi etlerini teflon tavada 3-4 dakika kadar döndürün.

4-Tereyağını ve zeytinyağını tavaya alın, yağ eriyip kızınca etleri 1-2 dakika kadar kavurduktan sonra ayıklayıp yıkayarak minik küpler halinde doğradığınız soğanı da katarak soğan diriliğini kaybedene kadar 3-4 dakika kadar kavurun.

5-Arkasından yıkayarak jülyen doğradığınız kırmızı biberi, kıyılmış sarımsakları ilave edin ve 3-4 dakika kadar da bu şekilde soteleyin.

6-Ayıklayıp yıkadığınız ve orta kalınlıkta doğradığınız ıspanakları da tavaya katın. Karabiber ve tuzunu ilave edip hepsini birlikte ıspanaklar hafif ölünceye kadar 3-4 dakika daha sotelemeye devam edip ocağı kapatın.

7-Cevizleri robottan orta kalınlıkta çekin ve harca katarak karıştırın. İçiniz hazır.

8-Kızartmış olduğunuz kabakların içini tuzluk yardımı ile hafifçe tuzlayın ve hazırladığınız harç ile kabakları doldurun.

9-Sade tüketmek istiyorsanız fırın kabını fırına yerleştirin ve 230 derece de 20-25 dakika kadar fırınlayın.

Domates soslu tüketmek isteyenler için:

1- Tereyağını ve zeytinyağını sos tavasında eritip kızdırarak unu katın ve un hafif pembeleşene kadar kavurun.

2-Domates püresi veya domates salçasını ilave ederek 1-2 dakika kadar daha kavurun.

3-2 su bardağı tavuk suyu veya sadece su, tuz ve karabiberi de katarak bir iki taşım kaynatıp ocağı kapatın, sosu kabakların üzerine gezdirin. Aynı ayarda ve aynı sürede fırınlayın.

Sıcak olarak tüketin.

Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


(lezzetyolu)

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hindili, kabak, karnıyarık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Karnıyarık Böreği Elysian Hamur İşleri 0 06 Nisan 2014 08:39
Mantarlı karnıyarık tarifi Zen Sebze Yemekleri 0 29 Mayıs 2013 10:29
Diyet Karnıyarık Zen Diyet Tarifleri 0 25 Kasım 2012 21:18
Tavuklu Karnıyarık Sevda Tavuk Yemekleri 1 10 Temmuz 2011 22:35
Sosisli Karnıyarık Böreği YapraK Hamur İşleri 0 26 Eylül 2009 18:13