IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 06 Şubat 2015, 04:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patatesli Tavuk Baget Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • ½ tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak / 1 tatlı kaşığı sarımsak püresi
  • 1,5 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 adet karanfil
  • 2 dal taze kekik
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • ½ çay bardağı su
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı

Tavuk baget ve patates bir arada pişirmek istediğiniz de aynı sürede pişmezler. Ya patatesler çok pişer ya da tavuk iyi pişmez. 12 dakikada hem yumuşacık, kemiğinden ayrılan bir tavuk hem de tam kıvamında pişen patatesler elde etmek mümkün bu tarif sayesinde.
4 çorba kaşığı zeytinyağı koyduğunuz düdüklü tencerenizi iyice ısıtın ve 6 adet tavuk bagetinizi tencereye ilave edin. Her tarafı iyice çıtırdayana kadar mühürleyin. Hatta tavukların dibinin hafifçe tutmasına izin verin. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edip son bir kez çevirin ve tavuk bagetleri bir kaba alın. Bu işlem hem tavuğu lezzetlendirecek hem de tencerenin dibinde oluşan karamelize lezzet yemeğinizin sosu haline gelecek. Piyazlık doğradığınız 1 büyük kuru soğanı tencereye ilave edin. Tencerenin dibindeki karamelizasyonu kazıya kazıya soğanları kavurun. Hafif renk aldıklarında ince doğradığınız 3 diş sarımsağı ve 2 dal taze kekiği ilave edip, kavurmaya devam edin. Daha sonra onları da kenara alın.
4 adet orta boy patatesi soyun ve 2 lokma büyüklüğünde doğrayıp, düdüklü tencerenin dibine yerleştirin. Bundan daha büyük veya küçük olmasınlar ki piştiklerinde istediğimiz kıvama gelsinler. Kenara aldığınız kavrulmuş soğanları ve tavukları da patatesin üzerine ekleyin.
½ çay bardağı sıcak suda 1 tatlı kaşığı domates salçası ve ½ tatlı kaşığı biber salçasını eritin. 1 çay bardağı soğuk su, 1,5 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı pul biber ve 2 adet karanfilin top kısımlarını ufalayarak ilave edin. Ardından bu karışımı düdüklüye dökün ve patateslerle iyice karışmasını sağlayın. 1 tatlı kaşığı tereyağını fındık büyüklüğünde parçalar halinde tüm malzemenin üstüne dağıtın ve düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Tencerenizin performansına göre değişiklik gösterecek olsa da yaklaşık 12 dakika da nefis tavuk baget ve patatesiniz hazır olacak.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
baget, patatesli, tarifi, tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fırında Patatesli Tavuk Kanadı Tarifi Elysian Tavuk Yemekleri 2 28 Haziran 2014 20:52
Sütlü Salçalı Baget Tarifi oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 19:20
Ballı Hardallı Tavuk Baget oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 19:09
Patatesli ve Mantarlı Tavuk Violent Tavuk Yemekleri 0 31 Mayıs 2013 20:55
Susamlı Tavuk Baget YapraK Tavuk Yemekleri 0 28 Eylül 2009 16:39