Ballı Bademli Tavuk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 2 çorba kaşığı bal 1 su bardağı tatlı badem 800 gram kuşbaşı tavuk Yeteri kadar su 2 çorba kaşığı sıvıyağ 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet havuç 1 adet kırmızı biber 1 adet küçük boy portakal Tuz, karabiber, toz kırmızıbiber YAPILIŞI Bademleri küçük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar soğuk su ekleyin. Ocağa oturtup 5 dakika kaynatın. Daha sonra kabuklarını soyun. Kurulayıp yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın ve kısık ateşte renkleri dönene dek kavurun. Sıvı yağ ve 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine tavuğu ilave edin. Birkaç dakika kavurup toz kırmızıbiber, tuz ve karabiber ilave edin. Bir-iki dakika sonra kalan tereyağını ve temizlendikten sonra verev doğranmış havucu ekleyin. Havuç yarı yarıya yumuşayınca halka doğranmış kırmızı biber, kabuğuyla birlikte dilimlenmiş portakal ve badem katın. Çok az kavurup ocaktan alın ve bir fırın kabına aktarın. Balı 1 su bardağı sıcak suyla karıştırın ve yemeğin üzerine gezdirin. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Folyoyu alıp 5 dakika daha pişirin ve servis yapın. Alıntı |
Cevap: Ballı Bademli Tavuk Yaparsan yok demem @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] |
Cevap: Ballı Bademli Tavuk :D @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] buyur gel yaparız tabii ki . |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:23. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net