IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Eylül 2019, 22:46   #1
Çevrimdışı
mCx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Tavuk Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Beşamel Soslu Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

• 2 yemek kaşığızeytinyağı
• 600 gramkuşbaşı tavuk göğsü
• 1 çay kaşığıtuz
• 1/2 çay kaşığıtane karabiber
• 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri(üzeri için)

Beşamel sos için:

• 3 yemek kaşığıtereyağı
• 2 yemek kaşığıun
• 2,5 su bardağısoğuk süt
• 1 çay kaşığıtuz
• 1 çay kaşığıkarabiber
• 1 çay kaşığımuskat cevizi rendesi
• 1/2 su bardağırendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Püf Noktası

Beşamel sos hazırlarken unun köpürüp, kavrulmasına ve kokusunun çıkmasına dikkat edin. Soğuk süt kullanın.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifinin Pişirme Önerisi

Arzuya göre tarife haşlanmış garnitür (bezelye, patates, havuç) ekleyebilir, porsiyonluk kaplarda haşlanmış tavuk eti ile de fırında pişirerek hazırlayabilirsiniz.

Beşamel Soslu Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

1. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada kızdırın ve 600 gram kuşbaşı doğranmış tavuğu aralarda karıştırarak, yüksek ateşte soteleyin.

2. 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı karabiberi de ekledikten sonra tekrar karıştırın ve ocaktan alın.

3. Beşamel sosu hazırlamak için; 3 yemek kaşığı tereyağını sos tenceresinde eritin. 2 yemek kaşığı unu da ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.

4. Kavrulan una 2,5 su bardağı soğuk sütü azar azar ilave ederek topaklanmaması için koyulaşana kadar sürekli karıştırın.

5. 1'er çay kaşığı tuz, karabiber, rendelenmiş muskat cevizi ilave edin.

6. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.

7. Sotelenen tavukları ısıya dayanıklı fırın kabına aktarın ve üzerini beşamel sos ile kaplayın.

8. Üzerlerine yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.

9. Fırından çıktıktan sonra, bekletmeden sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
beşamel soslu tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beşamel Soslu Makarna Tarifi Lcia Makarnalar Pilavlar 0 20 Ocak 2015 18:27
Beşamel Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi oneofgirl Tavuk Yemekleri 0 29 Temmuz 2013 20:04
Beşamel soslu tavuk ve mantar Zen Tavuk Yemekleri 0 02 Kasım 2012 19:44
Beşamel Soslu Karnabahar Tarifi Burce Sebze Yemekleri 0 19 Haziran 2012 21:15
Beşamel Soslu Tavuk Kralice Tavuk Yemekleri 1 12 Mart 2009 06:33