23 Aralık 2019, 02:21
#1 Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
Erişteli Tavuk
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İçindekiler
300 gr tavuk but 2 dolu avuç erişte 1 adet havuç 5 adet sivri biber 3 diş sarımsak 2 dal taze soğan 1 avuç fındık 1,5 çorba kaşığı soya sos 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tatlı acı sos 1 çay kaşığı karabiber 1 avuç fındık Size 5 dakikada hazırlayabileceğiniz, Uzakdoğu’ ya göz kırpan ve bizim malzemelerimizle zenginleşen bir erişteli tavuk tarifim var.
300 gr tavuk budu kasabınıza küçük kuşbaşı doğratın ya da dilerseniz kendiniz doğrayın. Böyle küçük doğrayınca pişme süresini kısaltmış oluyoruz. Wok tipi bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı döküp altını açın. Küçük bir tencereye de kettledan sıcak su koyup içine 2 dolu avuç erişteyi koyun. Erişteyi haşlamadan önce mutlaka tadına bakın ki ona göre suyuna tuz ekleyebilesiniz. Orta boy bir kasede tavuğun üzerine 1,5 çorba kaşığı soya sosu ve 1 çorba kaşığı tatlı-acı sos ekleyip karıştırın. Tatlı-acı sosunuz yoksa, 2’şer çorba kaşığı sirke ve balı, 1 çay kaşığı pul biber ile karıştırıp kullanabilirsiniz. Isınan yağa tavukları koyun. Tavuklar güzelce kavrulurken, 1 adet havucu ince ince halkalar halinde doğrayın. Havucun kalın tarafını çabuk pişmesi için ikiye bölüp yarım ay gibi dilimlemek size vakit kazandıracaktır. Havuçları da ekleyip karıştırın. 5 adet sivri biberi çok ince olmayacak şekilde yarım cm uzunluğunda doğrayıp onu da tavaya ekleyin. Daha kolay pişecek olan 2 dal taze soğanı da yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin. Son olarak üzerine ince kıydığınız 3 diş sarımsağı ve 1 avuç fındığı ekleyin. Her malzeme eklediğinizde tavadakileri karıştırmayı ihmal etmeyin. Erişteleri süzüp tavaya ekleyini beraber bir iki tur daha çevirin. Tavadaki güzellikleri almak için eriştenin suyundan da tavaya eklerseniz yemeğinizin lezzetini katlarsınız.